Ohtlik hambapleegitaja: asjatundjad hoiatavad aktiivsöega hambapasta eest!

Naine
Copy
Jaime King
Jaime King Foto: Birdie Thompson/ADM/Capital Pictures / BT/ADM/Capital Pictures

Viimastel aastatel on jäänud mulje, et aktiivsüsi on võluravi enam-vähem igale ilu- ja tervisemurele. Eksperdid aga hoiatavad, et hambapastades pole söel küll midagi otsida. 

Olgu ilumaskid, šampoonid või hambapasta: aktiivsütt sisaldavad ilutooted on ülimalt tavapäraseks muutunud. 

Mis puudutab aga hammaste eest hoolitsemist, siis peaks söega ettevaatust varuma, hoiatavad Inglise eksperdid. Nimelt ei tee korrapärane aktiivsütt sisaldava hambapasta kasutamine hambaid valgemaks, nagu lubatud, vaid hoopis kahjustab neid. 

Manchesteri ülikoolis läbiviidud uurimuse üks autoreid, dr Joseph Greenwall-Cohen usub, et söe-hambapasta lembuses on oma osa kuulsustel. Niikaua kui sotsiaalmeedias sellest räägitakse, võivat osta taolisi söehambapastasid igast poest. 

Tema sõnul langevad kasutajad turundusnõksu ohvriks, sest loodetakse saada «soodsat, kiiret, hambaid valgendavat lahendust». Tulemus olla aga täpselt vastupidine. 

Veelgi enam: kes puhastab sellega pidevalt hambaid, võib täheldada juba üsna varsti hammaste tundlikkust. Kuna pea ükski neist pastadest ei sisalda ka fluoriidi, siis jäävad hambad arsti sõnul kaitseta. 

«Kui hambapastat kasutatakse liiga sagedasti, siis võivad söeosakesed jõuda hambatäidistesse ja sealt on neid juba väga raske uuesti kätte saada,» hoiatab dr Greenwall-Cohen. Ka igemetele ei olevat süsi sugugi hea.

Professor Damien Walmsley assotsiatsioonist British Dental Association ütleb, et aktiivsöehambapasta ei ole mingi imevahend neile, kes otsivad säravalt valget naeratust. 

«Ärge uskuge seda meediakära. Igaühel, kes pole oma hambavärviga rahul ega saa probleemi toitumist muutes või parema suuhügieeniga korda, tuleks minna hambaarsti juurde,» kõlab tema kokkuvõte.  

Allikas: Fit For Fun

View this post on Instagram

Anyone who knows me knows I try to go natural whenever possible - so I started with my favorite natural toothpaste brand @Toms_of_Maine. Their new Activated Charcoal toothpaste - the gentlest charcoal toothpaste among leading natural brands based on RDA testing - is a must, and they also give back 10% of their profits to help people and the planet. Together, we are helping support @DressforSuccess ❤️?. Tag @Toms_of_Maine in a comment below with #sweeps and they will send you a FREE charcoal toothpaste (first 1,000 people to comment!) Once you receive, post a photo ? like mine using #NotAfraidoftheDark and they will donate $5 to Dress for Success for every post for a total donation of $10,000!!!! Get posting people! #CharcoalforCharity #ad

A post shared by Jaime King (@jaime_king) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles