Kus me oleme kõige loovamad?

Naine
Copy
Foto: Pexels

Me aimasime seda ammu, nüüd on see ka teaduslikult tõestatud.

Kes poleks kogenud mõttekino just enne magamajäämist, tukastades või kohe varsti pärast ärkamist? Me oleme loovad ja meist voolab välja meeletu ideedetulv. Oleks vaid sellistel hetkedel märkmik ja pliiats käepärast ... 

Otsid inspiratsiooni? Mine voodisse!

Kas sütitav värske projekti idee, meistriteose uue peatüki algus või hiilgav mõte, kuidas ülesandeid paremini jagada — ühes kohas saad sa oma loovust tõelist tunda. Ja sellel pole tööpäevaga midagi ühist. 

Uuring kinnitab, et alles voodis muundume tõelisteks loojateks. Selleks küsitles Microsoft Surface 2000 britti. 

Neli kümnest uuringust osa võtnud täiskasvanust ütlesid, et nad tunnevad, et voodi on geniaalse loovuse väljapääsuks kõige soodsam keskkond.  

Voodile pakuvad konkurentsi jalutuskäik, kolmandal kohal on muusika, neljandal duši all käimine ja viiendal autoroolis istumine.

Vaatamata sellele, et üle poole brittidest ehk 53 protsenti usuvad, et nad on loovad mõtlejad, väitis neli kümnest ehk 42 protsenti, et nad on liiga hõivatud, raiskamaks aega järgmise uue suure leiutise peale. 

Tuli ka välja, et naised väidavad endal olevat rohkem loovusesädet kui mehed. 57 protsenti naistest peavad end loovaks, võrreldes 48 protsendi meestega.

Kui asi puudutab ideede jagamist sõprade, pere ja töökaaslastega, siis 65 protsenti uuringus vastanutest ei jaga oma ideid, kuna nad muretsevad liigselt teiste inimeste arvamuse pärast.

Teised ütlesid, et nad kardavad, et nende ideid ei hinnata piisavalt heaks. 

OnePolli uurimusest tuli veel välja, et üheks loovuse võtmeks on 31 protsendi meelest enesekindlus. 

Allikas: swnsdigital.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles