Hea suhte märk: seda ei esitleta Facebookis

Naine
Copy
Foto: rawpixel.com / Pexels

Psühholoogid proovivad juba aastaid meie Facebooki kasutuskäitumise alusel järeldusi meie hinge kohta teha. Selles osas, mida tähendab enda suhte esitlemine Facebookis, on selgus majas. 

Facebooki-maailm on üsna omalaadne. Kusagil mujal kui sotsiaalses võrgustikus ei jaga me kiiremini komplimente laikide abil, lajata kriitikaga ega esitle ennast.

Üldjuhul tuleb tunnistada, et kõigil, kellel on üle 150 sõbra Facebookis, ei ole need suures osas mitte sõbrad, vaid tuttavad või isegi võõrad inimesed. Aga miks me jagame infot enda kohta juhuslike tuttavate või lausa võõrastega? Eriti kui tegemist on meie enda suhtega.  

Oma eraelu kaitsmise asemel hoiavad paljud kasutajad oma Facebooki-sõpru nii paarifotode, avalike armastusavalduste kui oma värskeima suhteseisuga kursis. Instagramis on sellise pealtnäha täiusliku paarifoto esitlemine veelgi tugevam. 

Mis on selle käitumise taga?

Teadlane Tara Marshall  Bruneli ülikoolist Londonis ütleb: «Tähtis on aru saada, miks kirjutavad inimesed Facebookis teatud teemadel. Inimesed, kes saavad rohkem laike ja kommentaare, kogevad sotsiaalse integratsiooni tunnet, samal ajal kui need, kes ei saa, tunnevad end välja tõrjutuna.» 

Marshall küsitles koos kolleegidega 555 Facebooki-kasutajat nende staatuse uuenduste, postituste ja psühholoogilise tausta kohta.  Tulemus: mida väiksem on isiklik eneseteadvus, seda sagedamini postitatakse asju partneri kohta. On ebatõenäoline, et tegu on eriti õnneliku suhtega, nii nagu pildid ja uuendused tahavad meid uskuma panna.  Palju enam on teemaks oma isikliku ego rambivalgusse sättimine nende suhteseisude uuenduste ja postituste taustal.  

Ühes teises, Haverfordi ülikoolis tehtud uurimuses sedastati, et mida ebakindlamalt tunnevad mehed või naised end suhtes, seda sagedamini panevad nad ühiseid pilte üles.  

Allikas: Freundin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles