6 tõenäolist põhjust, miks su rinnad on valusad

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Tead seda ebameeldivat tunnet, kui rinnad on enne päevade algust valusad? Kui sul aga parasjagu menstruatsiooni oodata ei ole, loe, mis võib rindades veel valulikkust põhjustada. 

Alustuseks ütleb doktor Natalie Bulock, et valus tunne rindades on levinud ja pole tavaliselt rinnavähi sümptom. Kui aga rinnad punetavad, on paistes ja sul on palavik, on see märk infektsioonist ja peaksid kindlasti arsti poole pöörduma. Kui sul infektsiooni ei esine, võib põhjus olla järgnevas:

1. Sul on lööve

Suurema rinnapartiiga naistel tekib rindade alla kergemini umbne ala, mis tänu õhu juurdepääsu puudulikkusele muutub soodsaks keskkonnaks bakteritele ja võib põhjustada sügelust ja löövet. 

2. Sa kasutad antibeebipille

Rinnaoperatsioonidele spetsialiseerunud ilukirurg Constance Chen sõnab, et antibeebipillide võtmine võib samuti rinnad tundlikuks muuta. Põhjus on keha hormoonide tasemes, mis oma muutumisega võib mõjutada rindade suurust ja põhjustada tundlikkust või valu.

3. Sa pingutad treeninguga üle

Doktor Omnia Samra Latif Estafan tuletab meelde, et ülakeha treeninguga liialdamine mõjutab rinnalihaseid ja võib põhjustada ebameeldivat valulikkust. Oluline on trenni tehes kanda toestavat spordirinnahoidjat. 

4. Sa kannad vales suuruses rinnahoidjat

Usu või mitte, aga see on levinum põhjus, kui arvad. Mõõda ennast või palu pesupoes teenindaja abi, et endale õiges suuruses rinnahoidja leida, mis su rindu tõepoolest ka toestaks. 

5. Su kannad liiga rasket kotti 

Pole oluline, kas kannad rasket käekotti või seljakotti, see võib põhjustada valu rindkeres, mida on lihtne ajada segamini valuga rinnus. 

6. Su rüht on vale

Kui istud terve päeva arvuti taga küürus seljaga, on see suur koormus. Halb rüht ja vale töölaua kõrgus põhjustavad pingeid ja valu rinnus. Proovi sirget rühti meeles hoida ja tööta võimaluses vahepeal püsti seistes, soovitab Cosmopolitan. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles