Väldi pärast trenni neid iluvigu!

Naine
Copy
Foto: Bruce Mars / Pexels

Kas pärast trenni tasub end kreemitada? Ja kuidas on raseerimisega? Õige nahahooldus päras sporditegemist on paras väljakutse ja on mõningaid asju, millega ilusa naha nimel tuleb arvestada.

Olgu jooksuring mere ääres, joogavenitused kodus mati peal või higine hantlitõstmine jõusaalis — me teeme sporti, et enda kehale midagi head pakkuda.

Pärast hantli kukkumist ei pea aga heaoluprogramm veel läbi olema, sest meie keha suurim organ, nahk, on ka üht-teist trenni ajal läbi teinud. Seepärast tuleks talle nüüd piisavalt tähelepanu pühendada ja mis kõige tähtsam — vältida neid vigu: 

1. Liiga kuum dušš

Pärast kurnavat jooksu värskes õhus või krooli külmas vees ei tundu miski taastavat paremini kui üks korralik dušš. Siiski kuivatab just liiga kuum dušš nahka liiga tugevasti. Ideaalne veetemperatuur on 32 ja 38 kraadi vahel. See soojus lõdvestab lihaseid parasjagu, ennetab järgmise päeva lihasvalu ja annab meeldiva sooja sisse. 

2. Karvaeemaldus

Tegelikult on pärast trenni just ideaalne aeg karvadest lahti saada, kuna poorid on avatud ja karvakesi on lihtsam koos juurega välja tõmmata. Ometi võivad just julmad vahaprotseduurid ja kiire raseerimine ka kergesti nahka vigastada, sest nahk on pärast trenni palju pehmem ja lõikehaavadele palju vastuvõtlikum. Ole endaga õrn! 

3. Üldse ei mingit dušši

Jõusaali riietusruum on pilgeni täis ja sa mõtled, et viid hooldussessiooni kodus läbi? Koju jõudnud, polegi sul aga enam nii läbihigistatud tunnet ja sa vajud hoopis mõnusasti diivanile ja sealt enam ei tõuse? 

Dušist loobumine ei ole hea idee! Bakterid joogamatilt või spordivahenditelt, mis rändavad käterätiku kaudu seljale, kätele ja sealt edasi näole, võivad tekitada vistrikke. Seepärast hüppa koju jõudes esimese asjana pärast trenni duši alla, nii kiiresti, et diivanimagnet ei jõuaks sind oma kutsuvasse rüppe ahvatleda.  

4. Liiga rikkalik hooldus

Kui sulle näib, et kurnava trenni käigus oled poole oma kehakaalust veele loovutanud ja tahad midagi head oma kõrbekuivale nahale teha, siis olgu selleks eelkõige niisutav lipiidiosakestega hooldus, näiteks kuivõli. Rikkalikud, rasvased ja rasked kreemid on asja eest vaid eriti kuivadel kohtadel, näiteks küünarnukkidel, põlvedel ja huultel. 

5. Deodorandipiisad 

Pärast treeningut kuulub kehahoolduse juurde tavaliselt ka väike surts deodoranti kaenla alla. Kuna poorid on laienenud, siis tungivad toimeained sügavamale ja loodetavasti ei ole nende hulgas kahjulikke aineid nagu näiteks alumiiniumhüdroksükloriid.

Pärast sportimist higistab nahk veel mõnda aega tagantjärgi. Seepärast tasub mõelda, et antitranspirantide puhul, mis takistavad igasugust higistamist, tähendaks see umbes sama, nagu suruda ülekeeva veega potile kaant peale.  Ka siin võiks leebemaid variante eelistada.

Allikas: Fit For Fun

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles