Asjatundja selgitab: niimoodi puhkad end palavaga paremini välja

Naine
Copy
Foto: keli Santos / Pexels

Valged ja kuumad ööd, nii romantiliselt kui nad ka ei kõla, ajavad tundlikumad kodanikud kiiresti meeleheitele, kui koidab, et kosutavast öörahust ei tule ilmselt pikemat aega enam midagi välja. Üht-teist annab olukorra parandamiseks siiski ette võtta. 

Esimesed kuumad päevad loovad toreda puhkusemeeleolu. Mis pole aga pooltki nii vaimustav, on kortsus linade vahele kadunud öörahu. 

Saksamaa Techniker Krankenkasse küsitluse järgi kannatab selliste suviste unehäirete all iga kolmas, eriti puudutab see naisi ja nooremaid inimesi.  

«Valgus ja palavus suvel röövivad paljudelt inimestelt nende une,» teab madratsite ja lamamisergonoomia ekspert Robert Zeiß Puritase heaolukeskusest Saksamaal.

«Seda tähtsam on luua õiged magamistingimused,» ütleb ta.

Rahu ja õiged valgustingimused (ehk pimedus) on muidugi kõige olulisemad, kuid väga suurt osa mängivad ka ruumikliima ja õige lamamisergonoomia. 

Kuumuse taltsutamine

Esmalt võib suuresti abiks olla, kui hoiad terve päev ruloosid või kardinaid akende ees ning tuulutad  tube põhjalikult vaid hommiku- ja õhtutundidel —  nii jääb vähemasti suur kuumus toast väljapoole. 

Ideaalne temperatuur, et end korralikult välja puhata, peaks olema 15 ja 18 kraadi vahel ning õhuniiskust ligikaudu 40 kuni 50 protsenti.

Mahajahtumine higistades

Kui õhtul on liiga soe, kasutavad paljud teki asemel kas kergeid voodilinu või loobuvad igasugusest riietusest. Siiski tekib kerge higistamisega oht, et su keha jahtub magades liiga maha ja lihased ei saa piisavalt hästi lõdvestuda. 

«Kui voodis kas külmetatakse või higistatakse, siis arvavad paljud, et asi on vales tekis, kuid sama oluline on ka see, milline on su madrats,» räägib Zeiß.

Sageli kannatab tugeva öise higistamise tõttu kogu voodihügieen.

Võta vajalikud muudatused ette ja kanna hoolt meeldiva õhustiku eest juba enne voodisse minekut! 

Allikas: Fit For Fun

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles