Kasulik teada: pulmadeks saadud raha ära kuluta mesinädalatele!

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Viktor Cap / PantherMedia / Scanpix

Pulmade korraldamine on kallis lõbu. Kui olete partneriga omavahel arutanud, et kas on tark selleks puhuks laenu võtta, pange tähele. 

Finantsplaneerija Lauren Anastasio ütleb sissejuhtatuseks, et rahast rääkimine on keeruline ja see, mille jaoks otsustate paarina raha kasutada, on teie isiklik asi. Küll aga on oluline, et te oleksite partneriga samal lainel.

Laenu võtmisel on oluline meeles pidada, et saadud rahaga võite kulutada peo planeerimisele rohkem kui algselt plaanisite. Paljud paarid leiavad, et kui «vaba raha» käes on, võib lubada kallima sõrmuse ja osta lisaks veel need ja need dekoratsioonid. Siinkohal tuleks aga mõelda, kas olete valmis nende asjade eest järgnevatel aastatel igal kuul rohkem maksma.

Kindlasti tuleks meeles pidada, et raha on üks peamisi põhjuseid, miks paarid tülitsevad ja lisalaen võib lisada teie suhtele asjatult pingeid.

Kui te siiski otsustate pulmade tarbeks laenu võtta, arutage läbi kõik detailid ja muutke tagasimaksmine prioriteediks. Arutage, kui palju teil on võimalik laenata ja kui palju peaksite igakuiselt tagasi maksma. 

Finantsplaneerija sõnul on kõige parem kasutada laenu tagasimaksmiseks pulmakingiks saadud raha. Võib küll tunduda ahvatlev kulutada kingiraha mesinädalatele, aga mida rohkem sa laenad, seda rohkem pead tagasi maksma, kirjutab PureWow. Pulmakingitusena saadud raha on hea võimalus laenukoormat kergendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles