Uuring: selles vanuses naised on meeste meelest eriliselt ligitõmbavad

Naine
Copy
Dakota Fanning
Dakota Fanning Foto: Alberto Terenghi / PA Images

Soome teadlased küsitlesid ligi kolmteist tuhandet inimest, et teada saada, millise vanusegrupi suhtes tuntakse seksuaalselt kõige võimsamat tõmmet. Meeste vastused olid ühesed. 

Kui on vaja seksuaalpartnerit leida, siis ihalevad erinevates vanusegruppides mehed üht tüüpi naisi. Vähemalt nii väidavad soome teadlased oma uuringus, mis avaldati ajakirjas  Evolution and Human Behavior.  

Teadlased küsitlesid 12656 meest ja naist vanusevahemikus 18 kuni 49 aastat, et selgitada välja seksuaalpartnerite vanuseeelistused. Igalt osalejalt küsiti, millise vastassoo vanusegrupi suhtes ta  viimasel 12 kuul seksuaalselt kõige tugevamat tõmmet tundis ja millise vanusegrupi partneritega ta oli tegelikult vahekorras.  

Nagu teadlased ennustasid, olid vastused sooti üsna erinevad. Naisi tõmbasid eelkõige kas endavanused või veidi, nii umbes neli aastat endast vanemad mehed. Küsitletud meeste puhul, olgu nad varastes 20-ndates või vanemad, saadi üsna ühene vastus: kõige suuremat tõmmet tunti naiste suhtes, kelle vanus jäi kahekümnendate aastate keskpaika. 

Tegelikkus näeb teisiti välja

Teadlased oletavad, et see seksuaalne eelistus on looduse poolt niimoodi seatud ja põhjendatud (alateadliku?) järeltulijate sooviga. «20-ndate keskpaigas olevad naised on kõige viljakamad,» kõlab nende selgitus. 

Huvitaval kombel tuli uuringust välja ka see, et mehed võisid küll ihaleda noori naisi, ent  tegelik vahekord toimus vanemate naistega. Naiste puhul oli aga vanuseeelistus ja tegelik seksuaalkäitumine peaaegu identsed. 

Allikas: Freundin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles