Kogupereüritus «Ühes taktis» kutsub seiklema ja välikinno

Naine
Copy
Foto: ERR Fototeek

Juubelipeo nädalal toimuvad Maarjamäe lossipargis tasuta perepäevad «Ühes taktis», kus tegevust jagub nii suurtele kui ka väikestele. Selleks puhuks avatud välikinos näeb lõbusaid lastefilme, õhtud toovad suurele ekraanile ERR-i arhiivi silmapaistvad laulupeoteemalised dokumentaalfilmid ja ajatud mängufilmid.

Teisipäevast reedeni on Maarjamäe lossipark täis toredat saginat juba kella 12st alates. Tasuta kogupereüritusele on oodatud nii suured kui ka väikesed, sest päevased tunnid sisustavad Lastejaam,  Ajaloomuuseum ja Telia mitmete tegevuste ning välikinoga. Näiteks saab lossiparki püstitatud suurel ekraanil vaadata laste- ja multifilme, aga kaasa elada ka Lotte ja Buratino tegemistele. Äratundmisrõõmu pakuvad lastelavastused «Üle linna Vinski» ja «Džuudopoisid», samuti jõuab ekraanile muusikaline film «Kevad südames».

Õhtuti avab Maarjamäe lossipargis uksed välikino, kus juubelipeo vaimus jõuavad ekraanile ERR-i arhiivist valitud unikaalsed dokumentaalfilmid, mis avavad laulu- ja tantsupidude pikka ja kirevat ajalugu. Välikino filmivalikust leiab ajaloolisi kaadreid lausa 1965. aastast, samuti dokumentaalfilme peomeeleoludest ja tegijatest läbi erinevate aastakümnete. Õhtust välikino kroonib valik kullafondi kuuluvatest mängufilmidest, sh saab nautida filme «Noor pensionär», «Mehed ei nuta», «Viini postmark» ja «Siin me oleme».

Laulu- ja tantsupeo ajal muutub Maarjamäe lossipark kohtumispaigaks ka neile, kes juubelipidu eelistavad ekraani vahendusel vaadata. Reede õhtul kantakse suurel ekraanil üle tantsupeo kolmandat etendust, laupäeval saab välikinos jälgida rongkäigu kulgemist ja laulupeo avakontserti. Pühapäeval näeb lossiparki üles seatud ekraanilt aga laulupeo teist kontserti. 7. juuli õhtul pärast laulupeokontserdi lõppu on kõik laulu- ja tantsusõbrad oodatud Maarjamäe lossiparki, kus ansambel Justamendi eestlaulmisel toimub suure peo lõpusimman.

Perepäevad ja Maarjamäe lossipargi külastamine on tasuta, muuseumite külastamiseks peab soetama pileti. Perepäevad toimuvad Eesti Rahvusringhäälingu, Eesti Ajaloomuuseumi, Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA ja Telia koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles