Suussulav retsept Itaaliast: maasika-minestroone

FOTO: Raul Mee

Selle hõrgu ja ehtsuvise magustoidu retsept on pärit Itaalia tippkokk, Domenico Nicolino varasalvest.

Vaja läheb:

  • 250 grammi Eesti maasikaid
  • 75g grammi peenikest suhkrut
  • 50 grammi tuhksuhkrut
  • sidrunimahla
  • 250 grammi lambapiima-ricotta juustu
  • 50 grammi valget šokolaadi
  • kuivatatud lavendlipuru
  • lühike kurk

Besee:

  • 160 grammi munavalgeid
  • 160 grammi tuhksuhkrut
  • 160 grammi peenikest suhkrut

Valmistamine:

Besee jaoks vahusta munavalged suuremas kausis keskmise tugevusega vahuks. Lisa juurde peenike suhkur ja tuhksuhkur ning magusa tasakaalustamiseks ja vormi hoidmiseks paar tilka sidrunimahla. Vahusta, kuni suhkur on sulanud ja tekib tugeva konsistentsiga vaht.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning määri besee sinna peale. Küpseta ahju alumises osas 3 tundi. Veendu, et besee oleks täielikult kuivanud.

Maasika-coulis jaoks lõika päev enne serveerimist maasikad väikesteks tükkideks, sega juurde tuhksuhkur ning hoia üleöö külmkapis. Hommikul blenderda paari tilga sidrunimahlaga püreeks ja kurna.

Sulata valge šokolaad kuumaveevannil ning lisa kuivatatud lavendlipuru. Jahuta silikoonalusel ning murra meelepärasteks tükkideks.

Lambapiima-ricotta juustu vahu jaoks sega juust ja tuhksuhkur kreemjaks vahuks.

Serveerimisel lisa maasika-coulis väikestesse kaussidesse. Murra besee tükkideks ning lisa koos värskete maasikatega coulis peale.

Lisa valge šokolaadi tükid ning kaunista kurgiviilude ja piparmündilehtedega.

FOTO: Sõbranna