Annely Peebo: Austrias peetakse jõule veidi teisiti

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annely Peebo.
Annely Peebo. Foto: SCANPIX

Ooperilaulja Annely Peebo (40) sõnul peetakse Austrias jõule veidi teisiti kui Eestis, kuid tema perel on alati ka Austrias täiesti Eesti jõulud, saab teada ajakirjast Naised.

Kahe riigi erinevustest rääkides tõi Annely välja, et esiteks ei tule Austrias jõulude ajal kodudesse mitte jõuluvana, vaid Krist Kind - Kristuse laps. «Mina pole selle traditsiooniga siiamaani leppinud, sest minu jaoks on ikka näärivana ja jõuluvana,» ütles naine, lisades, et neil ongi igal aastal ka jõuluvana käinud või vähemalt koti ukse taha jätnud.

Kui Eestis peetakse jõule nii, et pered istuvad koos, jagatakse kingitusi, lauldakse, tantsitakse, siis Austrias see komme Annely sõnul puudub.

«Jõululaupäeval ehitakse laste eest salaja kuusk. Kingitused pannakse kuuse alla ja helistatakse kellukest, avatakse uksed ja siis seisab seal imeilus kuusk ja Krist Kind on sinna alla kingitused toonud. Siis tormavad kõik kingituste järele. Lugemist-laulmist nagu Eestis pole,» jutustas Annely.

Selle traditsiooni juurutas lauljanna õige pea oma perele sisse. «Ma mäletan, et isegi mu mehe vanemad kirjutasid oma luuletused paberite peale, natuke võõrastasid küll, aga nad tegid seda imeilusasti kaasa,» tõdes ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles