Kas ensüümidieediga saab kiiresti kaalust alla?

Naine
Copy
Foto: Marco Lima / Pexels

Mida annab ensüümidieet (nimetatakse ka ananassidieediks) tegelikult? Neid kolme asja tuleks teada. 

Nii mõndagi ajab mõte ootamatult alanud suvepuhkusest bikiinikeha-stressi. Üks viimase aja kuumemaid dieete, mis lubab kilod kiiresti sulama panna, on niinimetatud ananassidieet. Kas sellega saab ka tegelikult alla võtta? 

Kuidas see toimib?

Ensüümid on osa meie toidust ja peaksid rasvapõletust ergutama. Viimane ei ole siiski teaduslikult tõestatud. Küll aga on ananassidieedi pooldajad veendunud, et mida rohkem on ensüüme kehas, seda parem — võimalikult otse toidust saaduna. 

Mida tohib süüa? 

Ensüüme sisaldavad peaasjalikult troopilised viljad ja nn ananassidieedi pidaja sööb selliseid puuvilju nagu ananass, kiivi, banaan, papaia ja mango. Kokku mitte üle 1000 kalori päevas. Probleem on aga selles, et suur osa ensüümidest peitub mittesöödavates puuviljakoortes ja sugugi mitte viljalihas. 

Mida see dieet tegelikult annab?

See toimib küll — vähemalt lühiajaliselt. Juba kalorite vähesus paneb alla võtma, kuid kui palju ensüümid seda efekti tugevdavad, pole veel teada. Pikas plaanis seda dieeti siiski ette ei peaks võtma, kuna sedalaadi ühekülgne toitumine ei tee tervisele head. Juba mõne päeva pärast tekib toitainepuudus, samuti kahjustab suhkur puuviljades hambaid ja igemeid ning kiire edu kauaks püsima ei jää. Niipea kui hakkad jälle tavapäraselt sööma, on ka jojo-efekt kohal ja kilod on puusadel tagasi. Kiired monodieedid ei ole mõistlikud. Osta parem number suuremad bikiinid või õhtukleit, kirjutab Freundin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles