See trikk aitab läbipõlemise vastu ja on täiesti tasuta

Naine
Copy
Foto: Idy Tanndy / Pexels

Kas närvid on läbi ja kõike on liiga palju? Sel juhul võib vaid öelda, et loodus kutsub. 

Mõnikord on tunne, et ägad koorma all — töö kurnab, keegi ei tunnusta, lastega on ka muret rohkem kui küll ja suhe väsitab. 

Kui sul on selline tunne, oled vaid sammu kaugusel läbipõlemisest. Nii töö kui stressorite osas saab kiirkorras tavaliselt väga vähe muuta. Mida aga teha, et sellest hävitavast tundest vabaneda? Lahendus pole mitte ainult tasuta, vaid igaühele kättesaadav, kirjutab Freundin.

Mine jalutama!

Ajakirjanikud ja teadlased tegelesid põhjalikult teemaga, milline mõju on loodusel inimesele ja tema hingele. Jalutuskäik läbi metsa, üle mägede või põldude mõjutab nii keha kui hinge otsekohe. Aeg looduses on ideaalne vastand meie linnaelule, mis on täis nõudmisi ja ärritajaid. 

Jaapani teadlased saatsid katseisikud metsajalutuskäikudele ja mõõtsid erinevaid stressinäitajaid nii enne kui pärast looduseskäiku. Võrreldes testgrupi jalutuskäikudega linnas, oli loodusegrupi katseisikutel oluliselt madalam kortisoolitase, madalam pulsisagedus ja vererõhk. Loomulikult ka väiksem stressist tingitud närvitegevus. 

Stanfordi ülikooli teadlased Ameerikas kinnitasid sama: pärast 90-minutilist jalutuskäiku looduses (võrreldes linnaga) ei olnud katseisikud mitte ainult paremini lõdvestunud kui linna testigrupis, vaid neil oli ka väiksem neuraalne tegevus nendes ajupiirkondades, mis on seotud hirmu ja depressioonidega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles