Nädalavahetus pakub põnevaid üritusi nii muusikasõpradele, militaarfännidele kui tõukeratta entusiastidele

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Rock in Haapsalu.
Rock in Haapsalu. Foto: Visit Estonia

Eesoleval nädalavahetusel võib vabalt kokku hoida nii sõidukuludelt kui ajalt. Piisab lihtsalt oma asukoha järgi endale festival valida, sest (iseäranis muusika)sündmusi pakutakse sedavõrd rikkalikult. Leidub ka teisi üritusi, mida saab kogeda ainult kord aastas Eestimaa suvel.

Pärnus jätkub Järvide Akadeemia egiidi all toimuv festival, mille fookuses on aastaid olnud hea orkestrimuusika, nii ka seekord. Samuti jääb Pärnusse Rõõmsate Laste Festival, kus on palju ise teha nii lastel kui ka vanematel koos lastega. Hea muusika võrratus Saaremaa looduses ja erilistes paikades kõlab ka Mustjala muusikafestivalil. Pärnuga võrreldava kuulsusega kuurortlinna lossihoovis toimub Rock in Haapsalu. Lääne poole jääb ka Hiiu folk, alkoholivaba perefestival, kus peale hea muusika on samuti spetsiaalselt lastele mõeldud tegevusi ning loodusmatku ja õpitube.

Mustjala muusikafestival.
Mustjala muusikafestival. Foto: Visit Estonia

Lõuna-Eestis Põlvamaal seob Beer Camp ja Rock’n’Roll kokku hea muusika ning parimate pruulikodada toodangu. Põlvamaal Intsikurmus toimub rahvusvaheline lõõtspillipidu Harmoonika. Setomaa ootab Ostrova festivalile, kus kõlab muusikat folgist rokini ning alati on üles astunud ka Setomaa noored ja lootustandvad esinejad. Peipsi Romantika tähendab vabaõhukontserte otse järvekaldal. Hansapäevad on jõudnud ringiga Tartusse. Valgas toimub kuulus militaarajaloo festival, kus saavad kokku eri riikide sõjaajaloo klubide liikmed ning on palju vaatemängulist, alates sõjameeste marsist läbi linna ja lõpetades näidislahingutega. Pühajärve-äärseid kauneid maastikke saab nautida tõukerataste matkamaratonil – kel omal ratas puudub, saab laenutada.

Valga militaarajaloo festival.
Valga militaarajaloo festival. Foto: Visit Estonia

Neid, kel plaanis põhja poole minna või jääda, ootavad rokk- ja jazzmuusika Toila sadamas, ehtsat rannakülade elu ja melu pakkuv rannarahva festival Viimsis ning kogupereüritus MotoNostalgia Laitse rallipargis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles