Mida teha, kui telefoni ähvardab ülekuumenemine?

Naine
Copy
Foto: Tamis Souza / Pexels

Kuum ilm paneb ka tehnika kannatama. Siiski kannavad mõned nipid hoolt selle eest, et su nutitelefon keset palavust otsi ei annaks. 

1. Autosse jätmine mõjub halvasti

Autos koguneb soojus nagu iseenesest ja armatuurlaual võib temperatuur kergesti jõuda 60 kuni 70 kraadini. Tuleb ettevaatlik olla, sest nutitelefon ei talu mitmeid tunde autos olemist, ilma et kahju ei kannataks. Korpus võib sulama hakata ja väänduda.

Kui sul aga tuleb telefon autosse jätta, siis olgu selleks kohaks auto pakiruum, kus on kõige jahedam. 

2. Lõpeta telefoni kurnamine

Tuliste temperatuuride korral pole mõtet telefoni koormata suurte äppide, fototöötluste või üheaegselt neljal saidil surfamisega. Kohe kui sa märkad, et laadimisaeg on pikem ja kõik toimingud kestavad kauem, on see esimene märk, et telefon tuleks käest ära panna. Jäta need rõõmud õhtuks, kui temperatuur on jahedam, või kui sa oled kliimaseadmega ruumis. 

3. Kata ja kaitse

Kui sa pikutad kas mere ääres, oled rattaga teel või istud kohvikus, siis hoia telefoni parem kotis. Otsene päikesekiirgus kahjustab ekraani ja korpust. Kui paned käterätiku kas telefoni peale või kotti, on kuumaefekt juba palju nõrgem.

4. Unusta külmkapp

Pista ülekuumenenud telefon külmkappi jahtuma pole sugugi kõige parem idee! Suurte temperatuurikõikumistega võib tundlikes kohtades moodustuda kondensatsioonivesi ja see võib telefoni kahjustada. Ülekuumenemise korral lülita telefon kõigepealt välja ja aseta see varjulisse kohta. 

5. Lae öösel

Aku saab kuumaga küll kiiremini tühjaks, kuid siiski tuleks võimalusel seda laadida kas öösel või õhtul. Palavusega laadides muutub nutitelefon veelgi kuumemaks ja võib isegi üle kuumeneda. Oota kargete õhtutundideni! 

Allikas: Freundin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles