7 põhjust, miks juba täna õhtul jääkülma duši alla minna

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Hoolimata sellest, et külm dušš kõlab rohkem väljakutse kui naudinguna, on sel mitmeid tervistavaid mõjusid. 

1. Edendab kaalukaotust

Külm dušš mõjub aktiveerivalt pruunile rasvkoele, mis aitab energiat põletada. «Pruun rasv» tekib organismis külmakraadide mõjul ja koguneb eelkõige elutähtsate organite ümber.

2. Tugevdab immuunsüsteemi

Inglismaal läbi viidud uuringust selgus, et regulaarne külm dušš kiirendab metabolismi ja suurendab valgete vereliblede hulka organismis, mis aitavad võidelda infektsioonidega. 

3. Parem vereringe

Parem vereringe tähendab paremat südame tervist. Külm dušš mõjub vereringele ergutavalt, mis tähendab, et veri liigub paremini läbi organite ja hoiab sooja. 

4. Hea närvisüsteemile

Uuringud on näidanud, et külma duši võtmine aitab tugevdada närvisüsteemi, suurendades keha vastupanuvõimet stressile. 

5. Vähendab depressiooni riski

Külm dušš mõjub stimuleerivalt aju piirkonnale, mis vabastab noradrenaliini - kemikaali, mis aitab depressiooni leevendada.

6. Tõstab testosteroonitaset

Meeste DNA ja RNA on mõjutatud isegi väikesest kogusest kuumusest. Üks uuring leidis, et kõigest 15 minutit kuumust langetas märkimisväärselt meeste testosteroonitaset. Külmal temperatuuril on vastupidine mõju.

7. Täiustab nahka ja juukseid

Külm dušš võib sõna otseses mõttes anda parema välimuse. Jääkülm vesi ei lase nahal ja juustel kaotada loomulikke õlisid, mis tagavad särava väljanägemise, vahendab Msn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles