SUUR GALERII! Kõige stiilsemad festivalikülalised kinni püütud.

Copy

Festivalid meelitavad kokku kõige vabamad, vallatumad ja värvikirevamad inimesed üle kogu Eesti. Ja eriliselt loomulikus ja sõbralikus rütmis näib tuksuvat folgirahva süda. Viljandi Pärimusmuusikafestival tõmbab noori ja vanu, pasteldes ja paljajalu. Vaata suurt, põnevat ja üllatusterohket galeriid kõige ägedamatest külalistest!

Arter on kohal, et kõige kirkamad värvilised ja sulelised päikese käest kinni püüda. Uhked rüüd on juba selga tõmmatud ja rahvas valmis teiste folgilistega koos rõõmupühasid pidama.

Folk pole pidu, kuhu peaks mingit koodi kandvas riietuses ilmuma, vastupidi – see on võimalus ja vabadus ennast väljendada ning unustada kõik argipäeva piirid ja reeglid. Kui välimusest õhkub looduse, eesti kultuuripärandi või käsitöö hõngu, on eriti uhke.

Kohal on igasuguseid tegelasi. Ühed hõljuvad ringi kergetes linastes kleitides, teised villase kampsuni ja kaabugagi, vahet ei ole! Tutvustame teile hulka stiilseid ja värvikaid festivalikülalisi.

Varane tulija väärib aplausi. Üks esimestest, kes perega nädala lõpuks Viljandisse telklaagri püsti pani on Radames Haiba. Haiba võttis peole kaasa kolm toredat poega. Kaks nooremat, Ville ja Mart tulid isaga ka pildile, kolmas poiss ei olnud veel pidurüüs. Haiba meisterdas ise poegadele linased särgid. Tema arvates on need väga head suvesärgid, õhk käib mõnusalt läbi. Selliste särkide meisterdamine ei ole nobenäpule mingi katsumus: «Valmib lihtsalt ja kiirelt,» ütleb Radames Haiba. «Ma olen sõjaväes käinud poiss, saan hakkama. Aga tikandid võtavad aega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles