Miks noored paarid ei kipu abielluma?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
noored ei julge abielluda
noored ei julge abielluda Foto: SCANPIX

Vähenenud abiellumiste arv ei ilmesta mitte ainult Eesti demograafilist olukorda, vaid on mureallikaks paljudes arenenud riikides, vahendab teadus.err.ee.

USA Cornelli ja Kesk-Oklahoma ülikoolide teadlased korraldasid selleteemalise uurimuse, millest selgub kurb tõsiasi - pideva lahutuste arvu kasvu tõttu kardavad noored paarid abielu purunemist.

Uuringus osalenud koos elavatest paaridest üle kahe kolmandiku ehk ligi 67 protsenti jagas arvamust, et hilisema võimaliku lahutusega seotud sotsiaalsed, juriidilised, emotsionaalsed ja majanduslikud tagajärjed on murettekitavad.

Uurimistöö autorid loodavad oma analüüsiga aidata nõustajaid leiutada uusi strateegiaid, kuidas lükata ümber laialt levinud hirm lahutuse ees ja läheneda erinevatele sotsiaalmajanduslikele klassidele nende vajadustest ja kartustest lähtuvalt.

Eestis sõlmiti 2010. aastal 5066 abielu ehk 6 protsenti vähem kui aasta varem, kuid lahutusi oli eelmisel aastal 2989, millest 30 protsendi puhul oli abielu kestnud alla viie aasta (Eesti statistika aastaraamat).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles