Jäta riisivesi alles - see on su uus ilu pant!

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Avokaado- ja kookosõli on küll igati toredad ja looduslikud iluvahendid, ent kui rahaga napib, siis saab veelgi väiksemate investeeringutega hakkama. Uusimaks ilueliksiiriks on riisivesi. 

Riisivesi on uus ilurelv ja kõik, mida sul on vaja, on pott, vesi ja riis, kirjutab Freundin. 

1. Riisivesi hooldab juukseid

Asiaadid kasutavad riisivett juuste loputuseks ja pole saladus, et nende juuksed näevad imekaunid välja. Loputusvedeliku saamiseks tuleb riisiveel kaks päeva seista lasta. Selle aja jooksul happesisaldus kasvab ja nii saavad nii antioksüdandid kui mineraalained ülimat toimet avaldada. Nad ei pane juukseid üksnes särama, vaid ergutavad ka nende kasvu. 

Loputa juuksed pärast pesu riisiveega üle. 

2. Riisivesi aitab kõhuvaevuste korral

Puhituste või kõhulahtisuse korral aitab klaas riisivett. Vees sisalduv tärklis taastab soolefloora ja kaitseb limaskesta.  

3. Riisivesi aitab akne korral

Kui akne kimbutab, siis tupsuta hommikuti ja õhtuti riisiveega immutatud padjakesega murekohti. Riisivees sisalduv foolhape toimib põletikuvastaselt ja rahustavalt. 

4. Riisivesi aitab pohmeluse vastu

Järgmine kord, kui ärkad kassiahastuses üles, joo klaas riisivett. See taastab soolade tasakaalu organismis.  

Valmistamine

Võta 1 tass riisi ja 4 tassi vett ning lase riisil keema tõusta. Seejärel lase riisil 20 minutit kaane all tõmmata. Kui vedelik on sogane ja jahtunud, kurna see ning kalla ümber, näiteks klaaspurki.  Lase riisiveel vähemalt 24 tundi seista (juuste puhul lase topelt nii kaua seista). 

Riisi võib muidugi ära süüa.

Külmkapis säilib riisivesi kuni viis päeva. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles