Kas trenniriideid tuleks muust pesust eraldi pesta?

Naine
Copy
Foto: Eduardo Romero / Pexels

Kas igapäevariideid ja spordiasju tohib üldse pesumasinasse kokku panna? 

Kui sa oled enda jaoks sporditegemise avastanud ja su pesukorvi rändavad meeldiva järjepidevusega läbihigistatud särgid, topid, spordirinnahoidjad jt, siis oled kindlasti endalt ka küsinud, kas neid asju ei peaks ülejäänutest eraldi pesema. Muidugi on väga mugav kõik ühe pesukorraga puhtaks saada, aga mis siis, kui spordirõivad vajavad hoopis teistsugust hooldust? 

Tõepoolest tasub spordiriideid eraldi pesukorrana pesta, kirjutab Freundin. Spetsialistide sõnul on sellel eelkõige kaks põhjust: esiteks riskid sa vastasel korral sellega, et spordirõivad näevad välja vanad ja kulunud. Sageli on särgid ja retuusid valmistatud väga peenekoelisest, õhku läbilaskvast materjalist, mida võivad pesumasina trumlis kokkupuutumisel kahjustada nii robustne teksakangas, litrid kui lukud. 

Teiseks on spordiriided läbihigistatud ja võivad — olenevalt treeningu intensiivsusest — olla veidi ebameeldiva lõhnaga. Probleem on siin selles, et kui paned need asjad koos tavalise pesuga masinasse ja pesed neid kõrgel temperatuuril ning lisad pehmendaja, siis ei kaota kangas mitte üksnes elastsust, vaid ka  lõhn võib jääda kangasse pidama. 

Foto: alexandre saraiva carniato / Pexels

Nõuanded spordiriiete pesemiseks

Kasuta spordiriiete puhul spetsiaalset pesuvahendit, pese madalal temperatuuril ja väldi  kuivatit. Soovi korral võid enne pesemist riideid äädika ja vee segus leotada — see eemaldab higilõhna ja toimib antibakteriaalselt. Kõige säästvam oleks eelistada masinpesule loomulikult käsitsipesu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles