Neid sõnu ei taha vanemad kindlasti oma lapse suust kuulda

Naine
Copy
Foto: pexels.com

Sõnadega saab palju haiget teha. Me kõik oleme saanud mõnikord oma vanemate peale pahaseks ja siis tahame neile igasuguseid asju näkku öelda. Siiski peaksid enne mõtlema, kas on ikka tark tegu kohe esimene emotsioon välja öelda.

Ma soovin, et te poleks mu vanemad

Sel hetkel, kui sa seda öelda soovid, ei pruugi sa selgelt mõelda. Sinu vanemad tahavad sulle alati kõige paremat. Seega kui nad mõnikord sinu arvates liialt muretsevad või pisut liiale lähevad, ära mõtle nendest koheselt halba.

Sa ütlesid mulle seda juba

Kui su vanemad sulle mingeid lauseid juba sada korda ütlevad, ära suhtu nendesse siis halvustava tooniga. Ütle parem viisakalt, et nad juba ütlesid seda. Suure sagimise käigus võivad ka juba öeldud laused meelest ära minna.

Sa näed kole välja

Olgem ausad, mitte keegi ei taha, et tema kohta inetu öeldakse. Mine vanematele hoopis appi ja anna pigem nõu, kuidas välimust muuta või mida selga panna.

Sa oled halb ema/isa

Nagu ka juba eelnevalt öeldud, siis meie vanemad tahavad alati anda endast parima ja isegi kui sina millegagi nõus pole, ei tähenda see automaatselt seda, et su vanemad on halvad. 

Ma vihkan sind

Vihkama on väga tugev sõna ja sellega saab palju haiget teha. Kui midagi ongi pahasti või viltu läinud, siis nii ei tohiks sa kindlasti oma vanematele öelda, kirjutab msn.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles