Peaaegu paljas ehk viis võimalust end välja minnes mitte riidesse panna (1)

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Roberta Eineri superstiilsed paljastused panevad fantaasia tööle, aga jätavad sellele ka ruumi.
Roberta Eineri superstiilsed paljastused panevad fantaasia tööle, aga jätavad sellele ka ruumi. Foto: Asia Werbel

Vähem riideid, vähem muret? Eksid, paljastav stilistika on nagu tants noateral. Kuidas kanda vaid paari pisukest kehakatet nii, et tulemus labaseks ei muutu? Siin viis kuuma valikut, mis kandjat alt ei vea.

Läbipaistvad rüüd, trikood, tuubid, olematud püksid - tänases suves on, mida vaadata! Loe edasi ja imetle suurt, seksikat inspiratsioonigaleriid.

Sensuaalne läbipaistvus - rõivad Beatrice, aksessuaarid Dina Aller
Sensuaalne läbipaistvus - rõivad Beatrice, aksessuaarid Dina Aller Foto: Elvi Velpler

Läbipaistev rüü

Kui kõige ilusamad suveöö unenäod muutuksid moeks, saaksid need õhkkergete läbipaistvate kleitide kuju. Läbipaistvus on praegu moe märksõna number üks! Maagiline, õhuline, fantaasiat tiivustav ja ebamaiselt õrn. Kuidas kanda neid asju nii, et maagia magedana ei mõjuks? Võti pole kehas ega stilistikas, vaid inimese hoiakus. Kui oled üks neist õnnelikest, kes võtab oma keha ja elu loomuliku, muretu kergusega, siis on su liigutustes ja olekus just see õige sagedus kandmaks välja mida tahes. Läbipaistvus ei sega sind ega teisi. Aga niipea, kui tunned end eputisena, selleks ka saad. Ja kui kannad midagi julget, kuid kuraasi napib ja püüad end igal hetkel varjata – seegi on hale vaatepilt. Igaühele nii lennukad moefantaasiad, nagu talle jõukohased on! «Läbipaistvaid asju on tegelikult imelihtne kanda,» julgustab tuhandeid tualette loonud Aldo Järvsoo. Tema õhkkerget pruutkleidinäitust näeb veel nädala jagu Haapsalus Evald Okase muuseumis. «Kui sa tunned end liiga paljana, saab alati alla panna ihutooni siidist aluskleidi ja kleit ei kaota grammigi kergust.»

Läbipaistvus on tähtis märksõna maailmamoes. Samal lainel loovad mitmed värvikad meistrid: tundelise ja hulljulge käekirjaga Beatrice, ERKI moešõul säravalt sähvatanud Kertu Kivisik ja ka üks Eesti edukamaid moetalente maailma areenil Roberta Einer.

Seksikas tuub kleidi kujul on efektne, kuid väga figuurisõbralik – ei ahista ega esita mingeid nõudmisi. Tuubifänn Heli Rägapart-Trilljärv.
Seksikas tuub kleidi kujul on efektne, kuid väga figuurisõbralik – ei ahista ega esita mingeid nõudmisi. Tuubifänn Heli Rägapart-Trilljärv. Foto: Erlend Staub

Tuub

Ideaalne suvine kaaslane reisimiseks või niisama elu nautimiseks. Maailma nutikaim multirõivas, mis saab hakkama nii kleidi, pluusi kui ka seelikuna. Kallistab küll kandja keha ja rõhutab figuuri, kuid teeb seda ebatavaliselt aupaklikult. «Tuub ei kirjuta ette, kui uhked või miniatuursed kurvid olema peavad, vaid austab igas suuruses naisi,» ütleb üks Tuubi kahest loojast Tiiu Roosma.

«Kogu naiselik ekstra kaob elegantselt kroogetesse ära, eriti muretu on mustriliste tuubidega,» lisab teine tuubitar Kadri Vahe.

Äsja uhke moepeoga viiendat sünnipäeva tähistanud tuub ei ahista ega kirjuta ette, kuidas teda kandma peaks. Venib sinu järgi, hingab, ei kortsu ega kapriisitse... Nii et kui kavatsed vaid üheainsa rõiva selga ajada ning peaaegu paljana peole minna, on tuub ideaalne kambajõmm. Kuid sama lihtne on tuubi ka mistahes teiste rõivastega kombineerida - pea iga asi riidekapist on tõenäoliselt nõus koos tuubiga välja minema.

Breth Tootsi on suvine pilgumagnet Marc&Andre trikoos ja lühikestes pükstes.
Breth Tootsi on suvine pilgumagnet Marc&Andre trikoos ja lühikestes pükstes. Foto: Erakogu

Trikoo

Üks imekaunis moelemmik, mis moekammitsatest välja murdnud. Jah, sellest suvest alates ei pea trikoodega üksnes randa jääma, vaid seda ilu saab südamerahus kanda ka pidudel, linnatänavatel, kuhu vaid jalad kannavad. Võti on taas kuraasis – kui julgust ülevoolavas mõõdus, võib ka üksnes trikooga piirduda, kuid arvesta, et see on päris figuurikriitiline valik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles