Kuhu minna, mida teha? Ees ootab legendaarsete sündmuste nädalavahetus

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Foto: Visit Estonia

Sel nädalavahetusel toimub mitu sündmust, mis on saanud klassikaks. Tuntud kaubamärke hoiab alles mõnus õhkkond, hästi valitud koht ning igal aastal üllatuslik programm.

Üks neist sündmustest, Leigo järvemuusika festival, nägi Lõuna-Eesti loodust kontserdipaigana juba siis, kui suveüritusi Eestis veel kordades vähem oli. Muusika kõrval loovad samaväärsena elamust suurejooneline maastik ja valguskujundus. Sel aastal on muu hulgas kavas muusikaline metsarännak ning öökino. Teine end tõestanud muusikasündmustest on kahtlemata Haapsalu augustibluus, teenäitaja hilisematele bluusisündmustele ning samuti pärit aegadest, kus seda laadi muusikaüritusi nappis. Nostalgilist energiat kandvale vanale kuurortlinnale nii sobilik bluus haarab kogu Haapsalu linna, hoovide ja kohvikuteni välja. Uusklassikutest läheb lahti Intsikurmu muusikafestival, mis on võlunud hulga noort publikut metsa ja muusika põimimisega.

Muusikavälistest klassikutest astuvad seekord ette Hiiumaa kohvikute päevad. Hiiumaalt mäletatavasti praeguseks nii populaarne kodukohvikute liikumine üle Eesti kulutulena leviski. Pädevus hea kohvikukraami pakkumises ja nautimises on ajalooline – 19. sajandil kutsuti Kärdla elanikke lausa kohvilähkriteks! Samuti legendaarne on Seto Kuningriigi päev, kus võiks iga eestlane vähemalt korra elus külas käia, et veenduda kohapeal edukas traditsioonide hoidmises vaatamata kõige globaliseeriva globaalsele ja kolossaalsele jõule.

Leidub ka kammerlikumaid sündmusi, üks neist Kukemuru Ambient egiidi all «Rohkem heli, vähem muusikat». Väike Laupa küla Türi lähedal võõrustab ka rahvusvahelisi staare. Kuressaares toimub kadakate maale kohane džinnifestival, Tartus toidu- ja veinifestival. Eesti ühes erilisemas lossis, disnilikus pseudogooti stiilis ehitises Alatskivil saab nautida lossipäeva ning Tallinna-Tartu mnt 37. kilomeetril asuvad Karla küla kuulsad talud ootavad lillerallile.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles