3 viga, mida teevad tätoveerides (peaaegu) kõik

Naine
Copy
David Beckham
David Beckham Foto: / Supplied by Capital Pictures

Olgu rokkstaar Adam Levine või alati stiilne jalgpallilegend David Beckham — neile meeldivad tätoveeringud, ja neid poistel ka jagub. Aga me teame ka seda, et tätoveeringutega annab väga kergesti mööda panna, ja siis ollakse hoobilt naerualune.

Selle ennetamiseks ja vältimiseks küsis GQ nõu tätoveeringukunstnik Imre Krekácsilt, kes tõi välja kolm kõige suuremat viga, mida tavaliselt tätoveeringute puhul tehakse.

1. viga: autoriõiguste eiramine

Leidsid lõpuks õige motiivi? Super! Kavand internetist? Juba keerulisem. Kes pilte — ka tätoveeringuid — kopeerib, on õigusemõistjate jaoks hallis tsoonis. Kui taoline tätoveering sotsiaalmeedias uhkelt postitada, võib see kalliks maksma minna. Plagiaadi asemel võiks  koos kunstnikuga hoopis midagi ainulaadset välja mõelda.

Adam Levine
Adam Levine Foto: Christopher Hanewinckel / USA TODAY Sports

2. viga: vale hooldus

Kuidas paraneb tätoveering kõige paremini? Selmet köögikilega tätoveeritud nahk üle tõmmata, kasuta pigem õhkuläbilaskvat meditsiinilist poüuretaankilet. See jääb tätoveeringule kuni neljaks päevaks ja siis on nahk suures osas paranenud. Seejärel vajab nahk ilmtingimata lõhna- ja alkoholivaba hooldust, näiteks saialillesalvi.

David Beckham 
David Beckham Foto: LOIC VENANCE / AFP

3. viga: pealetükkivus

Sedalaadi käitumine, et lüüakse külge fraasiga nagu «kena tätoveering» või puudutatakse luba küsimata tätoveeringut, on nii tavapäraseks saanud, et on tekkinud isegi oma mõiste — Tatcalling. Siiski tuleks meeles pidada, et enamik inimesi ei kanna tätoveeringuid mitte teiste, vaid enda pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles