Mainekas toiduajakiri reastas kõige hullemad pitsakatted

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Pitsa on universaalselt armastatud roog, kuid kui asi puudutab seda, mis peaks pitsa peal käima, on lood juba keerulisemad.

Mainekas toiduajakiri Good Food reastas kõige hullemad pitsakattevariandid. Inspiratsiooni andis neile üks Sydney restoran, mis hakkas hiljaaegu pakkuma sushi-pitsat.

Esimene halbade asjade nimekirjas ongi sushi, järgnevad barbecue-kaste, majonees, kalmaarid, kana (eriti tandoori kana, aga ka peri-peri, satay, BBQ, magusa tšilli, tahini, grillitud, karri, parmesani, kookose, Havai, küüslaugu, või, kung pao kana).

Nimekirja jõudsid ka maisikrõpsud, anšoovised, seened, kuivatatud ürdid, Nutella, kividega oliivid ja munad.

Kõige üllatuslikum on aga, et nimekirja jõudsid ka tomatid – asjad, milleta paljud meist pitsat ettegi ei kujuta. Nende põhjenduseks on, et pitsakastmes on juba «hunnikute viisi» tomateid. «Miks lisada rohkem?» küsivad nad.

New Yorki pitsakokk Louis Bron ütles The Independentile aga, et kõik pitsakatted on sobilikud – tuleb teha pitsa, mida klient soovib. «Erinevad inimesed tahavad erinevaid asju,» ütles ta. Samas usub temagi, et on asju, mis pitsaks ei kõlba – näiteks hamburgerid. Ta pole ka munade suurim fänn, kui asi puudutab pitsakatet, ja nõustub, et kõiksugused ohtlikud asjad peaksid pitsalt eemale jääma, näiteks kividega oliivid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles