Neli lihtsat nippi, et teha reisifotosid, millega eristud teistest

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Heade reisifotode tegemine võib osutuda keeruliseks. Vahel pole valgus õige ja vahel jääd kompositsiooniga hätta. 

HuffPost on kokku kogunud reisifotograafide nõuanded, mis kehtivad paremate piltide saamiseks nii kodust kaugel kui ka kodu lähedal. 

  • «Pole võimalik liiale minna päikeseloojangu pildistamisega. Iga kord, kui teen selle pingutuse, saan avastada kõige tihedamalt külastatud kohti peaaegu üksinda. Nii et kui mõtled Eiffeli tornile või Hispaania treppidele, on see midagi erilist.»
  • «Kui sa oled suures avatud ruumis ja tahad saada inimesi kaadrisse, ära karda kõndida oma reisikaaslastest tagapool. Mõtle sellest, kui fotograafia intervalltreeningust. Sa jääd maha või jooksed grupist ettepoole, et saada hetked pildile.»
     
  • «Kui sa lähed puhkuse ajal päikeseloojanguks randa, on kõigi telefonid suunatud otse loojuvale päikesele, mis on kahtlemata väga ilus ja väärt jäädvustamist. Küll aga ei tohiks sa unustada ümber pöörata ja vaadata, kuhu päike paistab. Pole oluline, kas see on su hotell või sõber, sellele objektile langeb sel hetkel päeva parim valgus.»
     
  • «Kui sa oled õnnega koos ja saad külastada kuulsaid vaatamisväärsusi, tunne ennast vabalt ja tee enda jaoks selfisid, aga ära unusta ringi vaadata. Tee pilti väikestest asjadest, mis ümbritsevad suuri momumente. Jäädvusta hetki, mis jutustavad loo ja annavad aimu koha olemusest, selle asemel, et teha pilte, mida oled juba varem näinud.»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles