Selle geniaalse trikiga saab määrdunud dušikardina jälle puhtaks

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kas plekiline ja kehvasti lõhnav dušikardin ära visata? Mitte ilmtingimata! Saab ka lihtsamini — väikse pesutrikiga.

Kas teadsid, et dušikardina võib vabalt visata pesumasinasse ja kardin näeb välja nagu uus? 

Kui kardin näib esmapilgul veel puhas, tuleks seda siiski korrapäraselt pesta, sest niiskuse toimel moodustuvad sellele esialgu nähtamatud hallitusseened ja mikroobid, mis pole üksnes tervisele kahjulikud, vaid võivad levida ka nii teistele vannitoatekstiilidele kui vannitoaseintele.

Seevastu, kui sulle tundub, et on juba lootusetult hilja ja (enamasti roosakas) hallitus katab kardinat, ei pea viimast siiski ära viskama, kirjutab Freundin. Selleks, et kõik mikroobid ja plekid välja saada, tuleb seda õigesti pesta.

Küpsetuspulber ja äädikas pesumasinasse

Pane pesumasinasse dušikardin ja kaks käterätikut. Tähtis on, et midagi muud pesumasinasse ei läheks — vaid nii saab dušikardin päris puhtaks ja pesuained toimivad optimaalselt.

Käterätikutel on oma ülesanne: nad aitavad kardinal jääda ka pärast pesumasinast väljavõtmist siledaks. Pane tavapärane kogus pesuainet masinasse ja lisa pool tassi küpsetuspulbrit (kogus vastab umbes viiele pakikesele) ja tassitäis valget äädikat. Pese 40 kraadi juures ilma tsentrifuugita. Võta märg dušikardin masinast välja, riputa oma tavapärasele kohale ja lase kuivada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles