Miks peaksid banaanid oma näohooldusrutiini lisama?

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Birgit Reitz-Hofmann / Panthermedia / Scanpix

Me armastame banaane - smuuti sees, pudru peal ja ka niisama vahepalana. Tuleb aga välja, et banaanid on asendamatud ka näohooldusrutiinis. 

Banaanid sisaldavad rikkalikult E-vitamiini, mis tähendab naha jaoks niisutamist. Lisaks on banaanides ka palju C-vitamiini, mis aitab nahka kirgastada. 

Siin on neli kodust ja lihtsat banaani näomaski retsepti, mis annavad sulle veelgi rohkem põhjuseid banaane armastada. 

  • Kui su nägu on tuhm:

Purusta küps banaan väikeses kausis. Lisa teelusikatäis sidrunimahla ja teelusikatäis mett ning sega hoolikalt. Kanna segu puhtale nahale ja lase mõjuda 10-15 minutit. Loputa. C-vitamiin ja niisutav mesi kingivad sulle koheselt kirkama jume.

  • Kui maadled punnidega:

Purusta küps banaan väikeses kausis. Lisa pool teelusikatäit söögisoodat ja pool teelusikatäit kurkumit. Kanna mask puhtale nahale ja lase mõjuda 10-15 minutit. Pärast näo loputamist kanna nahale kerget niisutavat kreemi. Söögisooda aitab võidelda liigse rasu vastu ja kurkumil on antibakteriaalne ja põletikuvastane toime.

  • Kui su nahk on kuiv:

Purusta banaan väikeses kausis. Lisa poolteist teelusikatäit mett ja sega, kuni mask on kergelt kreemjas. Kanna puhtale nahale ja lase toimida 15-20 minutit. Loputa sooja veega. Mee niisutavad omadused ja E-vitamiin aitavad turgutada kuiva nahka. 

  • Kui tahad väikest ergutust:

Purusta küps banaan väikeses kausis. Lisa teelusikatäis apelsinimahla ja teelusikatäis maitsestamata jogurtit. Kui sul on kuivem nahk, võid lisada ka pool teelusikatäit oliiviõli. Sega koostisaineid kuni moodustub ühtlane pasta. Kanna paks kiht maski näole ja kaelale. Tähelepanu: selle maski jaoks on hea olla pikali, sest see on vedelama koostisega kui teised. Lase mõjuda 15-20 minutit ja loputa jaheda veega. Kanna näole niisutavat kreemi. Jogurt, banaan ja apelsinimahl mõjuvad kirgastavalt ja annavad ka kergelt pinguldava efekti, kirjutab PureWow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles