3 olulist märki, et sa peaksid kohtinguäppidest pausi võtma

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Sa kasutad kohtingurakendusi, kuid asjad ei liigu mitte kuhugi? Sa ei ole optimistlik ja elevus on ammuilma kadunud? Ehk tuleks sul paremale ja vasakule libistamine mõneks ajaks lõpetada.

3 olulist märki, et sa peaksid kohtinguäppidest pausi võtma:

1. Sa teed vähese teabe põhjal liiga palju järeldusi

Sa näed ühel fotol (võib-olla lihtsalt taustal) midagi sellist, mis sulle ei meeldi – ja juba sa libistad vasakule. Sa isegi ei vaevu tagamaid uurima, sa lihtsalt eeldad. Võtad foto tükkideks lahti ja mõtled igale killukesele ise loo juurde.

Me kõik kipume seda tegema ning peaaegu igas situatsioonis. Me teeme seda nii kolleegide kui ka võõrastega toidupoes - kasutame limiteeritud informatsiooni, et kellegi olemusele üldine hinnang anda. Me maalime inimesest pildi valmis, kuigi meil on kasutada vaid mõned pintslitõmbed. Ülejäänud osa jaoks kasutame vanu andmeid või mõtleme need lihtsalt välja. Ja kui me juba reaalses maailmas sellist teguviisi harrastame, siis internetis on seda veelgi lihtsam teha.

Arusaadav, et päris kõik profiilid ei saa ega peagi meeldima, aga kui sa kasutad taolisi väiteid nagu «Ma ei libista paremale kedagi, kellel ei ole täielik profiil. Kui ta ei võtnud aega, et vastata mõningatele küsimustele, siis on ta kindlasti laisk või lihtsalt ebameeldiv», «See mees näeb üleliia hooldatud välja, raudselt gei» või «Ei, tal on väike koer. Mulle ei meeldi mehed, kellel on väike koer,» siis võib-olla oled oma kriteeriumitega juba liiga kaugele läinud? Kuidas sina ennast tunneksid, kui keegi annaks sulle lõpliku hinnangu vaid ühe foto põhjal?

2. Sa ei kirjuta oma väljavalitutele

Sa just andsid virtuaalselt märku, et sulle pakub too inimene huvi ning ta vastas samaga. Ometi ei astu sa sammu, et temaga lähemalt tuttavaks saada.

Kujutame korra ette, kuidas antud stsenaarium reaalses elus välja näeks:

Kahel samas ruumis oleval inimesel tekib silmside. Üks pool viitab peaga, et soovib rääkida ning jalutab baarileti juurde. Teine inimene tõuseb samuti püsti ning läheb temaga kohtuma - seejärel keeravad mõlemad otsa ringi ning lähevad oma kohale tagasi, ilma et oleks üksteisele sõnagi lausunud.

Nüüd tuleb sinu argument: «Ma tahan, et ta ise minuga vestlust alustaks.» Aga miks see nii oluline on? Sa oled juba näidanud, et oled huvitatud. Sa oled juba käe tõstnud. Sa oled juba välja astunud ning sugugi mitte üksinda. Te olete mõlemad baari ääres, lihtsalt ütle midagi!

«Aga kui ma kirjutan ja ta ei vasta?» Mis siis!? See on põhimõtteliselt sama nagu te polekski üksteist valinud. Lihtsalt kustuta ta ära ja liigu edasi. Ta ei seisa su ees, ta ei näe sinu nägu sel «korvi andmise» hetkel - seega ei tohiks kartus häbisse jääda sind takistada.

Ära unusta, et match'i (vaste) saamine on alles mängu algus, mitte selle lõpp! Kui sa väldid kirjutamist, et vältida kõrvaleheitmist, siis väldid sa ka võimalust. Ja kui sa väldid võimalust, siis miks sa üldse endale kohtingurakenduse tõmbasid?

3. Sa ei saa mitte kellegagi päriselus kokku

Kas ma olen millestki valesti aru saanud ja kohtingurakendused ei olegi mõeldud selleks, et sa saaksid rohkem kohtingutel käia? Kui sa kasutad kohtinguäppi nagu messenger'i ja lihtsalt kirjutad inimestega paar päeva või nädalat ning kunagi kokku ei saa, siis on mul sulle sõbralik soovitus – lae see äpp maha ja ära kuluta nende inimeste aega, kes on sinna reaalselt kaaslast otsima tulnud.

Antud punkti juures saab paralleele tõmmata esimese punktiga. Mõnikord järeldad sa juba ühe lause põhjal, et see inimene sulle ei meeldi. Vastaspool kirjutas: «Wow! Sa oled kõige kaunim inimene, keda ma siin kohanud olen!» ja südametest silmadega emotikon. Otsus on langetatud – igal juhul on tegemist naistemehega, kes kirjutab sama lauset igale tüdrukule. Sa isegi ei vaevu vastama, sest sina oled oma järelduse teinud. Jah, sinu arvamus võib vastata tõele... aga samal ajal ei pruugi ka! Võib-olla oledki just sina tema arvates kõige ilusam? Võib-olla ei tulnud ta parasjagu parema lause peale, kuid on tegelikult väga humoorikas kutt? Võib-olla veel mõni kolmas variant, aga sina ei saa seda teada, sest sa ei vaevunud temaga kohtuma, et teda paremini tundma õppida.

Sa ei saa hinnata inimese iseloomu puhtalt sõnumi põhjal, sest kirjasõna üksi ei anna aimu, kui vaimuka, teravmeelse, sarkastilise või siira isikuga tegemist on. Vabalt võib olla, et meeldivate sõnumite taga on ebameeldiv inimene ja vastupidi.

Sulle meeldib inimene, aga sa ei taha olla see, kes esimesena välja kutsub. Sul on terve list põhjuseid, millega ennast õigustada? Alustades sellest, et ta on mees.. ning lõpetades sellega, et sina kirjutasid esimese sõnumi ja nüüd on tema kord.

Aga jällegi, sa oled juba oma mugavustsoonist välja astunud. Kes selle tagajärjel kannatab, et järgmist sammu ei astuta? Sina!

Võib-olla on see tore esimene kohting, millest kujuneb püsisuhe? Võib-olla kestab see ainult mõne kuu või nädala? Võib-olla jääbki see üheks kohtinguks, mis ei arenenud üldse kuhugi edasi. Ükskõik, kui kaua see kestab või kuhu see areneb, sa kohtasid kedagi uut. Sa avasid ennast ja said juurde kontakte. Sa arendasid oma suhtlusoskust, mis tuleb kasuks pea igas valdkonnas. Lisaks õppisid sa rohkem selle kohta, millised on need omadused, mida sa potentsiaalse partneri puhul hindad.

Need äpid loodi eesmärgiga muuta kohtamas käimine efektiivsemaks ja kättesaadavamaks. Aga need saavad töötada ainult siis, kui mõlemad osapooled on tõepoolest saadaval. Seega, kui sa tunned, et sa ei suuda või ei taha seda tingimust täita, siis oleks ehk targem neist puhkus võtta?

Kui nende äppide kustutamine ei tule sinu jaoks siiski kõne alla, siis anna endale ometi võimalus armuda ja ära otsi põhjuseid, miks seda mitte teha.

Tõenäoliselt tuleb halbu kohtinguid. Tõenäoliselt koged pettumustunnet. Sa ei saa valida, kellesse sa armud või kes armub sinusse. Aga sa saad valida, millise pilguga sa igat kogemust vaatad. Sa saad valida, millise suhtumise ja vaatenurgaga sa olukorrale lähened.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles