Reedel peole? Ettevaatust: 5 toitu-jooki, mida ei tohiks alkoholiga segada

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Mitte iga toit pole mõeldud alkoholikõrvaseks tarbimiseks. On viis, mida tuleks aga kohe kindlasti vältida, kui plaanis ka napsutada, teab Krasotka.

  1. Tapas. Soolane juust ja pähklid teevad sind januseks, mille tõttu suureneb ka sinu alkoholitarbimine. Ning loomulikult pole hea, kui alkoholi saab liiga palju. Et janu kustutada, joo vett.
  2. Leib. Ära söö õlle kõrvale leiba – mõlemad sisaldavad pärmi. Kui pärmi saab kehas liiga palju, tunned seda puhitusena.
  3. Kohv. Alkoholi ei tohiks lisada jookidele, milles leidub kofeiini. See annab sulle eksliku tunde, nagu oleks sul palju energiat ja su pea on selge, mis pole tõsi.
  4. Karboniseeritud joogid. Uuringud on näidanud, et inimene jääb kiiremini purju, kui ta segab alkoholi karboniseeritud jookidega. Nimelt imendub alkohol siis kiiremini verre ja see on ohtlik.
  5. Tsitruseliste mahl. Kui sa ei taha kõhuhädasid, siis ära sega tsitruseliste mahla alkoholiga. Samuti ei ole tarvis joogi sisse panna sidruniviile.

Alkoholi tarbimine mis iganes koguses on tervist kahjustav, seega targem oleks üldse selle joomist vältida. Kui sa aga seda teed, siis pea piiri, joo vett vahele ning hoia ennast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles