Selle sügise mood on kiidulaul «heakodanlikule tütrele»

Naine
Copy
Celine
at Paris Fashion Week Autumn Winter 2019, RTW Fall 2019 fashion show
Paris, France, March 2019
CAP/GOL
©GOL/Capital Pictures
Celine at Paris Fashion Week Autumn Winter 2019, RTW Fall 2019 fashion show Paris, France, March 2019 CAP/GOL ©GOL/Capital Pictures Foto: Rick Gold/Capital Pictures / GOL/Capital Pictures

Sügis-talvise hooaja üheks lemmikuks nii siin- kui sealpool ookeani on «heakodanliku tütre» garderoob, kus broderiipitside ja rüüsidega kaunistatud kraesid täiendavad juuksevõrud, püksseelikud ja  XL-kampsunid. 

Kust siis järsku selline igatsus heakodanliku, isegi peenutsevalt ontliku esteetika järele? Pluus on nii ajatu, et seda seostab otsekohe kas 70ndate naisõiguslase ja advokaadi Ruth Bader Ginsburgiga või ka 80ndate emade põlvkonnaga. Või ka briti stiiliikooni Alexa Chungiga. 

Mis neid naisi ühendab? Heakodanlik taust, mis propageerib haridust nüriduse, viisakust küünarnukkide, poliitilist seisukohta vingumise ja autentsust noorusekultuse asemel. Kui tõlkida need väärtused moekeelde, siis tähendab see: naiselik, mitte väljapakkuv, tagasihoidlik mitte räuskav ja klassikaline, mitte kriiskav.  Niisiis ülistatakse nende pluusidega, mida ehib rüüsidega statement-krae, kodanluse väärtusi. 

Ilusaimad mudelid sügis-talveks 2019/20

Prantsuse disainer Hedi Slimane'i Celine'i moedefileel näeb 70ndate stiilis Sorbonne'i ülikooli tudengeid. 

Celine sügis-talv 2019, Pariis
Celine sügis-talv 2019, Pariis Foto: Rick Gold/Capital Pictures / GOL/Capital Pictures

Ameeriklanna Tory Burch annab sel sügisel edasi Idaranniku ja tema lugematute Ivy League'i ülikoolide hoovusi: voogavad rüüsidega pluusid on aluseks siivsatele kolledžikomplektidele. 

Tory Burch sügis-talv 2019/2020, New York
Tory Burch sügis-talv 2019/2020, New York Foto: Pixelformula/SIPA / Pixelformula/SIPA

Kes tahab Inglismaal kuuluda ülemasse keskklassi, peab  enne ülikooli leidma õige internaatkooli. Klassikud nagu volditud seelik, villane Dufflecoat ja statement-kraega pluus on briti suurkodanluse kehastuseks. Stiiliikoon Alexa Chung tegi sellest endanimelise rõivabrändi tunnusjoone ning esitles sügise puhul samuti triibulist suure volangiga pluusi. 

Alexa Chung sügis 2019, London
Alexa Chung sügis 2019, London Foto: HENRY NICHOLLS / REUTERS

Kuidas kanda statement-kraega pluusi sel sügisel

Kui tahad tõeliselt trenditeadlikult mõjuda, hangi endale voltidega seelik või püksseelik ja täienda seda pikemat sorti kampsuniga. Jalatsite puhul mõjuvad eriti stiilselt 70ndate kõrge säärega saapad, kirjutab Harper's Bazaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles