Uus kallim? 8 ohumärki, mida silmas pidada

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Kui sa sisened kohtingumaailma, on oluline olla avatud meelega. Ja kui susisema hakkab uus suhe, siis tõesti, sind võib häirida viis, kuidas ta oma varbaküüsi lõikab või et tema kraanikausis kõrguvad nõud, aga kumbki neist asjadest pole tegelikud suhtepurustajad.

Ohumärgid, mille suhtes tähelepanelik olla, on natuke keerukamad ning alguses võid sa neid pidada lihtsalt veidrateks iseloomujoonteks.

Psühholoog Madeleine Mason Roantree defineerib ohumärki kui mingit partneri tegevust, mis viitab sellele, et tal puudub austus, ausus ja huvi suhte osas.

Independent toob välja kaheksa moodsa suhte ohumärki.

Ta ei taha ka pärast paari kuud käimist suhtele silti panna

Me elame maailmas, kus on palju sõnu, millega tähistada erinevaid suhtevorme, eriti neid, kus ei taheta pühenduda ja mis on seega tegelikult mõnevõrra mõttetud. Kuid kui ka pärast paari kuud tihedat ajaveetmist pole see inimene valmis asja suhteks nimetama, siis on see suur ohumärk. See ei ole mitte vaid märk pühendumise puudumisest, vaid võib viidata ka sellele, et ta on seotud kellegi teisega.

«Kui su kallim väldib kõiki vestlusi, mis keerlevad pühendumise, eksklusiivsuse ja siltide ümber, siis ei ole ta tõenäoliselt suhte osas tõsine,» ütleb Roantree.

Sa ei jõua ka pärast paari kuud tema sotsiaalmeediasse

See on nišiküsimus ja kõigepealt peab märkima, et kui ei sina ega tema pole sotsiaalmeedias aktiivsed või kasutate Instagrami vaid kassipiltide jälgimiseks, siis võib seda punkti ignoreerida.

Aga kui sa käid kellegagi, kes pühendunult sotsiaalmeediat jälgib ja sinna panustab, kelle kontolt võib leida ajalugu koos eksidega, siis on halb uudis see, et sina pole sinna veel jõudnud.

«See võib tähendada, et ta ei pea sind pikaajaliseks variandiks või siis ta pole sind valmis veel maailmale tutvustama,» selgitab Roantree. Ainus erand on siis, kui tegemist on ärikontoga ja ta kasutab ühismeediat vaid töösuhtluseks.

Ta ei algata kunagi kohtinguid ise

See võib kõlada lihtsa asjana, aga kui sa oled ainus, kes pingutab, et teil oleksid plaanid, siis on tegemist üsna tähtsa märgiga. «Kui ainult sina pakud välja, et te võiksite suhelda, siis on see ühepoolne suhe,» selgitab Roantree. «See eeldab, et ainult sina näed vaeva. Kui sa kellelegi tõesti meeldid, siis ta panustab ka ise ja on suhtes ettevaatav.»

Ettemõtlemine on ka atraktiivne – niisama logelemine ja teise töö ja vaeva viljade nautimine tegemine seda pole.

Võimuvahekord on paigast ära

Deitimine (Eesti kohtingukultuuris on pigem kasutatud sõna käimine) tähendab, et te toetate teineteist võrdselt, ütleb kohtingutreener James Preece. Ka õnnelikus suhtes olemine peaks tunduma, et sa kuulud kõige paremasse meeskonda. Kui see nii ei tundu ja üks teist kasutab teise üle, kes on mõnevõrra leplikum, pidevalt oma mõjuvõimu, siis on see tõsine ohumärk.

«Võimu tasakaalutuse märkideks on näiteks armukadedus ja kontrolliv käitumine,» ütleb Preece. «Mõlemad võivad kiirelt suhte lõpetada, seega püüa sellega võimalikult alguses tegeleda, selle asemel, et tundeid alla neelata.»

Te väljendate tundeid erinevalt

On hea, kui suhtes on tasakaal – seda, mis sinul vajaka, toob suhtesse partner. Kuid on kordi, kui see tekitab muret, näiteks viisis, kuidas te tundeid avaldate.

Võib olla, et sa oled rohkem romantiline sõnasepp ja ütled kallimale pidevalt, kui väga teda hindad ja imetled. Samas ei hinda partner nii väga komplimente, kuivõrd hoopis heasüdamlikke tegusid.

Probleem on nimelt selles, et kui sinu armastuse keel on selline, siis sa eeldad samasugust keelt kõnelevat partnerit ja kui sa samal viisil armastust tagasi ei saa, siis tekitab see pettumust.

«Kui sa eeldad üht ja saad teist, siis ei ole te tõenäoliselt omavahel nii hästi sobivad, kui sa lootsid,» ütleb Preece.

Ühel teist on saladused

Tõsised saladused kahjustavad suhet varem või hiljem ja tegemist on kindla ohumärgiga. «Me ei pea oma partneriga jagama igat pisiasja, aga kui ühel teist on midagi suurt, mida ta varjab, siis on see probleem. Saladuste varjamine segab su õnne ja hirm, et sa jääd vahele, põhjustab paranoiat ja tülisid,» räägib Preece.

Ta ei tee kompromisse

On selge, et te olete vahel asjade suhtes eriarvamustel. Sellest ei pääse. Seega on oluline oskus leida kesktee ja olla valmis kompromissideks. Nii suhted kasvavad ja arenevad. «Kompromisside tegemine tähendab tegelikult mitte enda õiguse tagaajamist, vaid rahu tagamist,» selgitab Preece. «On oluline leida kesktee, kus te mõlemad olete õnnelikud, või vähemalt mitte tagajärjes pettunud.»

Su perekond ja sõbrad vihkavad teda

On oluline ohumärk, kui su sõbrad ja pere teda ei salli. «Mõnikord on kerge jääda uskuma seda, mida sa soovid näha, aga su sõbrad ja pere näevad asja selgelt ja sa pead mõistma, miks su partner neile ei meeldi.» Muidugi ei saa kõik perekonnad olla õnnelikud ja mõned inimesed lihtsalt ei klapi omavahel. Aga kui sa kuuled aina rohkem negatiivseid märkusi oma perelt ja sõpradelt, siis peaksid oma suhtele pikemalt mõtlema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles