Uuring: ses vanuses kohtad sa oma suurt armastust (1)

Naine
Copy
Foto: Pexels

Teadlased esitasid algoritmi abil teesi, millal keegi kohtab oma suurt armastust. 

Kas sa oled juba kaua suhtes, värskelt lahus või ikka veel otsinguil? Teadlased esitasid «37-protsendi-reegli», mis peaks andma teada, millises vanuses on kõige suurem tõenäosus enda elu armastus leida. 

37-protsendi-reegel

Teadlased koostasid matemaatikavalemite abil algoritmi, mis peaks aitama meil kergendada otsuste tegemist. Kas ma peaksid lennu broneerima nüüd või pigem ootama, kuni ta on äkki soodsam? Kas ma peaksin ostma kalli pildi praegu või ootama, kuni leian ilusama? Need küsimused annab üle kanda ka armastusele: kas ma peaksin temaga abielluma või pigem ootama, kuni leian kellegi, kes mulle veelgi paremini sobib? Ja siin astubki mängu 37-protsendi-reegel: kui me oleme kontrollinud üle 37 protsendi võimalikest variantidest, on parim aeg asi «lukku panna». Teadlaste sõnul langetame just siis kõige paremini mõistlikke otsusesid. 

Parim vanus

Kui eeldada, et me tahame millalgi 18. kuni 40. eluaasta vahel abielluda, oleks teadlaste järgi ideaalne iga 26 aastat. Täpsemalt öeldes tuleks seda teha üsna peatselt pärast 26. sünnipäeva — see on vastavalt valemile 37 protsenti. Enne seda ei pruugi võib-olla «paremat» partnerit märgata, pärast aga on ekspertide sõnul võimalused meest kogu eluks leida väiksemad, kirjutab Freundin.

Seejuures on oluline rõhutada, et mitte 26aastaselt ei tule abielluda, vaid selles vanuses võiks otsingud lõpetada — eeldusel muidugi, et sul juba on partner, kellega sa oled õnnelik.   

See reegel on muidugi üksnes puhtmatemaatiline näide. Iseenesestmõistetavalt on võimalus leida mingis teises vanuses enda elu armastus sama suur. Ja olgem ausad: kas sa üldse tahad nii tähtsas asjas end ühest algoritmist juhtida lasta? Mõnes teises olukorras, kus ratsionaalsus marjaks ära kulub, tasub aga 37-protsendi-reeglile mõelda küll. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles