Paunverre väljanäitusele või Narva festivalile? Üle kümne põneva asja, mida Eestis nädalavahetusel teha

Naine
Copy
Foto: Visit Estonia

Kultuurifestivalid on sel nädalavahetusel Lihulas ja Narvas, Tartus ja Tallinnas. Eesti rahvakultuuri, käsitööd ja head toitu saab nautida mitmes väiksemas paigas üle Eesti.

Lihula kultuurikeskuses algas Matsalu loodusfilmide festival, kus linastub ligi sada uut loodusfilmi üle maailma, kolmandik rahvusvahelises võistlusprogrammis, annab Visit Estonia teada.

Valikut festivalifilmidest saab näha ka Pärnus, Haapsalus, Pürksis ja Rannakülas. Narvas toimub neljapäevast pühapäevani teist korda muusika- ja linnakultuuri festival Station Narva, kus astub üles üle 20 artisti. Mu põneva hulgas korraldatakse publikule retki Narva kõige suurejoonelisema objekti, Kreehnolmi vabriku alale, mille maastikku kujundavad valgusinstallatsioonid.

Tartule annavad nägu tudengipäevad, mille raames toimub rohkem kui 100 spordi- või meelelahutusüritust. Lisaks leiab aset huvitav alternatiivkultuuri sündmus, noortele mõeldud Jaapani popkultuuri festival AniMatsuri. Ettekannete, võistluste, töötubade ja võitluskunsti demonstratsioonide tipuks on kostüümivõistlus, mille võitja sõidab Londonisse Euroopa võistlusele.

Tallinna on vallutanud traditsiooniline Disainiöö, mis esitleb eri maade disainerite saavutusi ning integreerib kultuuri-, meelelahutus- ja kaubandusüritusi.

Rakveres lõpeb pühapäeval rahvustoitude pidu «Kamalammas». Kohalikud söögikohad on nädala jooksul pakkunud eri rahvustoitude menüüsid, laupäeval tuleb festival linnaväljakule. Koostöös Poola suursaatkonnaga tutvustatakse Maria Laidoneri retseptiraamatut.

Üks otsitumaid üritusi Eesti ametlikust turismiveebist visitestonia.com on laupäeval toimuv Paunvere väljanäitus ja laat. Kaubeldakse kõigega, alates toidust ja taimedest käsitööni. Soovijad saavad Vooremaa vaateid nautida kopteriaknast ning avatud on kõik Eesti kultuuriloos olulised hooned: O. Lutsu kihelkonnakooli muuseum, Palamuse kirik, apteek ja vesiveski.

Järvamaa väiketootjad on avanud ühiselt Järvamaa käsitöökojad ja kohvikud, sügislaata peetakse Lavassaares ja hoidistemessi Olustveres.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles