Käid väga paljudel kohtingutel? See võibki olla põhjus, miks oled endiselt vallaline

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kuna Bumble, Tinder, Happn ja mitmed teised kohtingurakendused on vaid nupulevajutuse kaugusel, siis võib ühel hetkel juhtuda, et potentsiaalseid partnereid on lausa keeruline kokku lugeda. Ekspertide sõnul ei pruugi lõputud võimalused kohtingumaailmas aga sugugi hea asi olla, sest meie aju suudab toime tulla vaid teatud arvu partneritega.

Nii podcasti «Sex with Emily» saatejuht Emily Morse kui ka Match.com nõustaja Helen Fisher (mõlemal doktorikraad filosoofias) ütlevad, et probleem seisneb selles, et inimese aju pole ehitatud nii paljude valikutega toimetulekuks.

Fisheri sõnul tuleb aju toime viie kuni üheksa alternatiiviga, pärast seda ei suuda sa enam mitte ühtegi valida. «Et saavutada kohtingurakendustes edu, soovitan pärast üheksa inimesega tutvumist otsimine lõpetada,» sõnab Fisher. «Õpi vähemalt ühte neist inimestest paremini tundma. Mida rohkem sa kedagi tundma õpid, seda rohkem ta tõenäoliselt sulle meeldima hakkab,» lisas Fisher.

Samuti julgustab Fisher olema avatud meelega ja ütlema rohkem «Jah». Kui sa lähed esimesele kohtingule olles juba ette negatiivselt meelestatud, siis ei saagi sealt midagi head tulla. Oled pärast esimest kohtingut kõhkleval seisukohal? Mine temaga uuesti välja, sest ainult nii jõuad endas selgusele. Kindlasti ei tasu ohumärke ignoreerida, kuid ole kindel, et sa neid ise välja ei mõtle.

Kohtinguekspert James Preece ütles väljaandele The Independent, et liiga paljude inimestega korraga kohtamas käimine ei saa olla produktiivne. Seda seetõttu, et potentsiaalsele partnerile tähelepanu suunamise asemel mõtleme juba järgmiste peale.

Olles pidevalt suhtumisega, et kusagil on muru veel rohelisem, ei saagi ükski kohting õnnestuda. Kui sa ei õpi inimest tundma, siis ei selgugi kunagi, kas sellest oleks võinud asja saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles