Kulmud kui kunstiteos: see trend on pärit otse New Yorgist

Naine
Copy
Chanel, Haute Couture sügis / talv 2019/20, Pariis.
Chanel, Haute Couture sügis / talv 2019/20, Pariis. Foto: Pixelformula/SIPA / Pixelformula/SIPA

Kuidas saada ülimad kõrgmoekulmud ja kuidas neid hooldada?

«Kulmud annavad näole iseloomu,» teab Jimena Garcia, kes on õppinud kunstiajalugu ja juba 20 aastat ilutööstuses tegev. Austraalias sündinud, kuid nüüd New Yorgis töötav ilutegija on Chaneli ametlik «kulmukunstnik» — sellise uue ametikoha lõi Prantsuse luksuskaubamärk, kirjutab Elle. See on kindel märk sellest, et loomulike ja hästi hooldatud kulmude trend pole veel kuhugi kadunud.  

Kulme kitkutakse veel vaid minimaalselt, kulmukaar harjatakse kenasti vormi, kulmukarvu toidetakse seerumiga ja nähtavalt hõredad kohad täidetakse kas puudri, pliiatsi või tätoveerimisega (Microblading).

Kulmutrend: Couture-kulmud à la Chanel

Tulemuseks on erakordselt kõrgmoekulmud: «Vau-kulmud» — või Jimena Garcia puhul «Couture-kulmud». Sest tema New Yorgi stuudios saavad kliendid endale kulmudest tõelise kunstiteose teha lasta.  

Kuju andmine ja värvimine nii ripsmetele kui kulmudele maksab Garcia  Soho stuudios (ja alates sügisest 2019 ka ateljees Beauté Chanel) umbes 150 kuni 210 Ameerika dollarit.  

Kulmud kodus ilusaks

Kui sa New Yorki ei jõua, siis on Jimena Garcial ka mõned nõuanded koduhoolduseks varuks: 

  • kammi kuiva ripsmetušispiraaliga kulmud korralikult läbi, et eemaldada vanad naharakud ja ergutada karvanääpse. 
  • värvimisel kasuta orgaanilisi tooteid, kuna need annavad loomuliku väljanägemise.
  • jasmiiniõli lõhnab hästi ja toimib ka antibakteriaalselt ega ärrita nahka. Seda tuleks kanda enne kulmugeeli, et kulmud kenasti läigiksid. 
  • Vaoshoitud highlighter toimib ka kulmudel ja annab neile kena läike. Sa võid rahulikult julgem olla, kui asi puudutab jumestust ja kulme. 
  • Aukude täitmiseks ja kaarekuju rõhutamiseks kasutab Jimena Garcia kulmupliiatsit Boy de Chanel, kuna see annab veidi vahase lõpptulemuse ja hooldab kulme riitsinusõliga.  
Tagasi üles