Tähelepanu: selfisõltuvus võib su suhte rikkuda

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Armastus – selfi siin ja selfi seal ... Mõned ei saa autoportreedest kunagi küll ja kahjustavad sellega enda suhet iga päev. Tuima järjekindlusega.

Suhtes võib olla hulganisti asju, mis võivad su kaaslasele närvidele käia. Aga üha võimsamaks muutuv trend ei käi mitte üksnes partnerile närvidele, vaid kahjustab ka suhet, kuna mõne inimese jaoks näivad selfid olevat omamoodi sõltuvus.

Nimelt siis, kui päevas tuleb teha oma mitusada selfit, et saada kätte päeva parim, olgem täpsed — ideaalne — pilt iseendast, mis jõuaks kas Instagrami või mujale sotsiaalmeediasse. Vallaliste puhul võib seda käitumismustrit pidada üksnes kummaliseks, kuid suhtes olevatele inimestele võib see päris palju kahju teha.

Florida ülikooli teadlased analüüsisid oma uuringu tarbeks 420 Instagrami-kasutajat. Teadlased keskendusid 18- kuni 62-aastastele inimestele, nende selfikäitumisele, rahulolule iseenda kehaga ja nende suhteõnnele. 

Teadlased täheldasid, et mida sagedamini tehti selfisid, seda positiivsem oli enda kehataju.  Kokkuvõttes olid aga end sageli fotografeerivad inimesed oma suhtes õnnetumad ja rahulolematumad. Samuti kogesid nad sagedamini ka lahkuminekuid või lahutusi, ühtlasi ka truudusetust. 

Võimalik selgitus sellisele asjaolude kokkulangevusele on teadlaste sõnul see, et partner võib olla armukade positiivsele tagasisidele, mida teine pool saab internetist.

Lisaks oletatakse, et enesearmastus, mis viib obsessiivse selfikäitumiseni, on nii tugevasti väljakujunenud, et teise inimese jaoks jääb veel vaid vaevu aega ning partner tunneb end hüljatuna, tähelepandamatuna ning armastusest ilma jäetuna.  Pealegi kulub sadade selfide tegemisele iga päev tublisti aega, nii et partneri jaoks ei jää enam suurt midagi üle. 

Nii et kes tahab midagi oma suhte heaks teha, sel tuleks loobuda lõputute selvefotode vorpimisest ja kanda hoolt ühiste elamuste eest – koos partneriga, kirjutab Freundin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles