10 tegevust, mida teismelisega teha, kui närvid hakkavad katkema

Naine
Copy
Foto: Ian Lishman / PantherMedia / Ian Lishman

Teismelistega tegelemine on keeruline pea iga vanema jaoks. Mida ette võtta, kui närvid hakkavad üles ütlema?

Taasavastage lapsepõlve maitseid

Kokka midagi sellist, mis neile lapsena väga maitses. Olgu selleks mõni pastaroog või hoopis komm, hea toit toob alati inimesed lähemale.

Vaadake koos mõnd mängu

Sport haarab inimesed endasse ning ühtlasi on hea mängu ajal nii muuseas uurida ka selle kohta, kuidas tal läheb koolis või mis mõtted on tal tulevikuga.

Muusika

Mis olid need laulud, mille järgi te aastaid tagasi mööda tuba tantsisite või autos valjuhäälselt kaasa laulsite? Toit viib teid ajas tagasi, aga sama teeb ka muusika.

Treening

Minge koos rattaga sõitma või rulluiskudega tiirutama. 

Vaadake koos filmi

Koos veedetud aeg, mil rääkimine pole oluline.

Lükake keeruline jutt edasi

See ei tähenda, et olulised asjad rääkimata jääks, kirjutab Woman's Day. Lihtsalt leppige kokku, et ei räägi sisseastumiskatsetest (või muust olulisest teemast) teatud ajani, näiteks homse hommikuni. 

Haara teised lapsed või sõbrad kaasa

Probleemid on olemas ka homme, kuid kui teievahelised suhted on pingelised, tasub välja minnes haarata kaasa teised lapsed, et kõigil oleks mugavam olla ja päeva nautida.

Minge poodlema

Muidugi ei saa lapse armastust osta, kuid alati kulub ära paar sokke või aluspesu. Nautige päeva kodust väljas ja tutvu oma lapse maitsega.

Tegele probleemiga

Kui tajud, et su teismelisel on probleem, siis tegele sellega koheselt. See nõuab küll oluliselt rohkem pealehakkamist, aega ja energiat, kuid on seda väärt. Ütle, et sa näed, et tal on raske ja et armastad teda. Räägi talle, kuidas mäletad, millist peavalu sa ise vahel oma vanematele tekitasid. Ütle, et vaikimine ei ole aktsepteeritav. Öelge välja rasked tõed, kus probleemid peituvad.

Kõnni eemale

Kõnni eemale konfliktist või selle algest. Sul on vahel vaja värsket õhku ja sama palju vajab seda ka laps. Las ta marutab ja on vihane ning jõuab enda viha lõppu. Ole olemas, kui ta soovib uuesti alustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles