Nii on sul sügisel asjad korras nagu Norras

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Väljas hakkab vaikselt jahedaks kiskuma. Sellest pole midagi! Skandinaavias on sügis ja talv vähemasti sama pimedad ja kõledad kui meil, kuid  sellele vaatamata säravad nende näod suurest rahulolust. 

Alati kui tehakse õnnest juttu, räägitakse taanlastest. Sealjuures on norrakad statistika järgi vähemasti sama õnnelikud. Mis neid siis nii õnnelikuks teeb? Eks ikka eluviis, oskus elu nautida. Seda õdusat sisemist tunnet, mis Taanis kannab nime hygge, ja millest enamik on ilmselt vahepealsetel aastatel kuulnud, tähistatakse Norras sõnaga koselig, kirjutab Barbara.

Edastame kuus eriti mõnusat ja hubast asja, mis vaatamata üha kahanevale päevavalgusele ja lõputule sügisele teevad olemise seest soojaks:  

1. Tõeliselt paks tekk

Sulle tundub, et väljaminemisel pole nagu suurt mõtet? Tõmba siis end diivanil uues soojas ja ekstra pehmes tekis kerra ning lõdvestu. Norralased teevad nimelt nii.  

2. Söö kaneelisaiakesi

«Sinu saiakestes on häbematult vähe kaneeli!» — ei saa sellisel puhul Karlssonit meenutamata jätta. Meie kaneelirullid on vaimustavad, Norra kaneelisaiakesed — kanelknuter  — veelgi vaimustavamad. Kardemoni- ja kaneelisegused põimitud lipsud koos kange kuuma kohviga (norrakate vana komme!) teevad kahtlemata õnnelikuks, eriti kui  oled samal ajal teki sees diivanil keras. Kehtib muidugi ka teiste maiustuste puhul. 

Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @Knusperstübchen I Sarah Zahn

3. Loe raamatut

Lugemine ei tee üksnes targemaks, vaid ka õnnelikumaks. Lisaks muudab see olemise  sooja teki all (ja kaneelisaiaga) üliõdusaks. Vaata ka punkti 5. 

4. Aeg paks kampsun selga tõmmata!

Mis on hullem kui higistamine? Muidugi hull külmetamine. Seepärast peaks alati olema sobivalt riides: kandma sügisel ja talvel tõeliselt pehmet ja paksu pulloveri. Kõige parem Norra stiilis. Hädakorral säästab isegi tekist. 

5. Loo enda ümber valgust

See toimib eriti hästi väikeste lampide või ka küünaldega või veelgi parem mõlemaga koos. Kui õues on hall ja rõske, olgu sees hele ja ilus. Küünlad, kamin ja õrn valgus teevad iga kodu õdusamaks. 

Foto: Lisa Fotios / Pexels

6. Pugege teki all üksteisele kaissu

Ühtekuuluvus kirjutatakse Norras suure tähega. See on ka üks põhjuseid, miks kõik seal nii õnnelikud on. Kindel on, et kui oled üksi, oled vähem koos — ega saa nii hästi teki all üksteise kaisus olla. Seepärast ole parem sõprade või perega. 1. punkti tekk ei peaks seega mitte ainult paks ja raske, vaid ka suur olema. Või olgu tekke mitu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles