Neid 5 asja ei peaks sa väsinud peaga tegema

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Väsimus mõjub nii vaimule kui kehale. Need viis asja tuleks ilmtingimata vahele jätta või edasi lükata, kuniks sa pole kasvõi veidikesekski sõba silmale saanud. 

Facebookis või Twitteris kirjutamine

Kas Facebook, Twitter või Instagram: kui oled väsinud, siis parem ära postita midagi. Väsimus vähendab otsustusvõimet ja ettevaatamatusest võid kirjutada midagi, millest teised võivad valesti aru saada. Kõige halvemal juhul koguni enda partner või ülemus. Sama kehtib ka kõigi teiste sotsiaalsete tegevuste, näiteks kohtingute kohta. 

Magusale ahvatluse järele andmine

«Ära mine kunagi näljasena sisseoste tegema!» Seda lauset oleme nõrkemiseni kuulnud. Kuid väsinuna saiakeste toomine pole näljasest kuigi palju parem. Väsimus suurendab impulsiivsust. Nii võib väga hästi juhtuda, et sa haarad spontaanselt kõige suurema šokolaadisaiakese järele, mis sul silmade ette jääb. Isegi kui sul pole mingit nälga. Väsimus häirib ka seedimist ja kui me siis vitsutame väsimuse-snäkki, pole «armusangad» enam kaugel. 

Jooksma minemine

Mõnedel päevadel on lihtsalt raske iseendast võitu saada. Ei suuda end kokku võtta, et veel trenni teha. Kui sa oled tõesti väsinud, siis ei peaks end survestama. Treening nõuab kehalt palju energiat. Kui sa oled juba enne sportimist jõuetu ja kurnatud, siis on su kehal väga vähe varusid. Sul ei ole seega jooksmiseks erilist energiat ja sa jätad arvatavasti ka sporditegemise varem pooleli. 

Katsed olla über-ema

Isegi kui oled veendunud, et sa tuled kõigega ka üksi toime: sa ei pea! Lapsed on tõeline töö ja võivad meid, täiskasvanuid, kergesti upakile lükata. Kui sa tunned end mõni päev stressis ja sul on kõike  liiga palju turjal, on täiesti normaalne, kui sa palud sõpra või perekonda appi. Pole mingit põhjust sellepärast häbi tunda. Lisaks on tiimitöö palju lõbusam — ja väiksed marakratid väsivad sinust veel kiiremini. 

Peegelpildi südamessevõtmine

Öö jäi lühikeseks, kirjutuslaual kõrgub aktihunnik ja nüüd on veel töökaaslane ka haige? Kui sa sellisel päeval lõpuks kontorist lahkud, ei tunne sa end üksnes surmväsinuna, vaid ka mitu aastat vanemana. Ühe Ameerika uuringu järgi koguni viis aastat, kirjutab Freundin. Neid aastaid pole sulle küll otsaette kirjutatud, ent raske oleks väita, et sulle vaatab peeglist õitsev elu vastu. Seepärast ole endaga leebe ja õrn — pärast väikest tukastust näeb kõik jälle hoopis parem välja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles