Taimetark Aili Paju soovitab: tinktuur, mis aitab ennetada grippi nakatumist

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Arsti, teadlase, Tartu Ülikooli professori Aili Paju kirjutised ja raamatud on olnud teerajajateks, mille abil on üles kasvanud juba mitu põlvkonda ravimtaimi tundvaid ja hindavaid inimesi.

Äsja ilmus Eesti ühe tuntuima taime- ja loodusravi eksperdi Aili Paju ravimtaimi tutvustav taimeravi nõuanderaamat «Kui taimed räägiksid».

Selles raamatus tutvustab ta 27 oma koduaia lemmiktaime raviomadusi ja annab nõu, kuidas neid tarvitada vitamiinirikkaks toiduks või ravimiseks.

Raamat «Kui taimed räägiksid» ilmus esmakordselt 16 aastat tagasi ja oli toona tõeline bestseller. Äsjailmunud raamatusse on autor lisanud palju värskeid täiendusi ja uut informatsiooni.

Roheline mõtteviis muutub järjest trendikamaks. Looduse mõistmine ja tunnetamine, ümbritseva keskkonnaga arvestamine on muutumas tsivilisatsiooni püsimise võtmeks. Raamat «Kui taimed räägiksid» heidab pilgu taimede maailma, kirjeldades peale praktiliste raviomaduste ka taimede tundeelu ja reaktsioone. Taim pole asi, vaid tundlikult reageeriv elusolend, kes suhtleb temamoodi aktiivselt ümbritsevaga.

Raamatus jagab Aili Paju oma pika arstipraksise jooksul kogunenud tervisenõuandeid ja ravitarkusi.

Kuna lähenemas on gripihooaeg, siis järgnevalt mõned nõuanded Aili Paju raamatust „Kui taimed räägiksid».

Rõskel tuulisel ajal, kui on kalduvus haigestuda külmetushaigustesse või grippi, on soovitatav teha ennetav kuur purpur-siilkübara tinktuuriga. Et taim on üks paremaid immuunsüsteemi tugevdajaid, siis on soovitatud teda nii vastupanuvõime tõstmiseks külmetushaigustele kui ka raskete tõbede (reuma, kasvajad) vastu. Ka pärast põdemist aitab ravimtaime pruukimine järelnähtude kiiret taandumist.

TINKTUUR PURPUR-SIILKÜBARA LEHTEDEST

Võetakse värskeid peenestatud lehti (1/3), millele lisatakse 2/3 tavalist viina ja lastakse seista vähemalt kaks nädalat toatemperatuuril, aeg-ajalt loksutades.

Siis on tinktuur valmis, kuid ka peale seda pole vaja seda välja kurnata. Tarvitatakse 20-30 tilka vette tühja kõhu peale päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles