10 fakti naiste masturbeerimise kohta, mida sa veel ei teadnud

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Täpselt nagu menstruatsioon, on ka naiste masturbeerimine miski, millest räägitakse veel liiga sageli, häbipuna põskedel. Reaalsus on aga lihtne: iseenda armastamine pole suurem asi tabu. See on eluterve osa meie seksuaalsusest.

The Frisky selgitab, millised on need asjad, mida naiste masturbeerimisest eriti ei räägita, kuid mis on ometi tõsi.

  1. Masturbeerib rohkem naisi, kui sa võiksid arvata. Jah, nad ei seksi iga päev, kuid statistika näitab, et 92 protsenti naistest rahuldab end regulaarselt. Ilmselt ülejäänud 8 protsenti valetavad.
  2. Naised masturbeerivad aina sagedamini. 60 protsenti naistest onaneerivad 2–3 korda nädalas. Umbes 10 protsenti naistest teeb seda iga päev.
  3. Mõned naised on «mõttemasturbaatorid». Teiste sõnadega: nad saavad end erutada ja orgasmini viia puhtalt vaid erutavatele asjadele mõeldes. Naisi, kes suudavad kliimaksini jõuda ilma end katsumata, on uurinud Rutgersi ülikooli neuroteadlane Barry Komisaruk ning MRT-masin tõestas, et mõtte jõul saavutatud orgasmid on sama tugevad kui n-ö tavalised.
  4. Emased loomad masturbeerivad. Naissoost homo sapiens'id pole ainsad, kes masturbeerivad. Nii looduses kui lemmikute kodudes on jälgitud onaneerivad emasloomi. Hobused hõõruvad end vastu aedu, linnud painutavad sabasid, okassigadel ja ahvidel on oksad. Ning ei, asi pole selles, et neil miski sügeleks. Teadlased on selle kindlaks teinud.
  5. Ajalooline dokumentatsioon ulatub kaugele. Esimest korda kujutati naist masturbeerimas savist kujukesena, mis pärineb aastast 4 enne Kristust. Kujuke leiti Malta templivaremetest.
  6. Naised räägivad masturbeerimisest palju. 2002. aastal korraldatud uuringust selgus, et naised räägivad seksist, sh masturbeerimisest palju vabamalt kui mehed.
  7. Masturbeerimine aitab leevendada päevavalusid. Jah, nii see on – orgasmiga vallanduvad hormoonid aitavad krampe leevendada.
  8. Paljud naised vaatavad pornot. 21 protsenti Ameerika naistest tunnistas, et teevad seda.
  9. Naised kasutavad seda unerohuna. 32 protsenti naistest masturbeerivad, et jääda paremini magama.
  10. Peaaegu pooled naistest eelistavad sooloseksi. Jimmy Jane’i korraldatud uuringust selgus, et 41 protsenti naistest eelistavad masturbeerimist seksile.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles