Nooruslikuma kaela nimel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolitse oma kaela eest, see reedab esimesena naise vanuse.
Hoolitse oma kaela eest, see reedab esimesena naise vanuse. Foto: SCANPIX

Kael reedab esimesena naise vanuse. Näohooldusest on palju räägitud, kuid ka kaelale peaks pöörama rohkem tähelepanu, eriti et seal asub keha kõige õhem nahk ning see on kahjustustele väga vastuvõtlik. 

Prevention jagas õpetusi, kuidas kaela õigesti hooldada ja mida teha, et ka vanemas eas saaks kanda V-kaelusega rõivaid.

1. Pigmendilaigud

On valgendavaid kreeme, mis võivad tumedaid laike heledamaks teha, kuid nendega peab olema kannatlik: tulemusteni võib minna kuid. Hüdrokinooni sisaldavaid kreeme peaks kasutama ettevaatlikult, sest need võivad nahka tugevalt ärritada. Kaelanahk on väga tundlik ja kuiv, sest seal on vähem rasunäärmeid.

Retinooli või alfa hüdroksühappe baasil vananemisvastased kreemid võivad aidata valgendavatel ainetel nahka tungida ja tõstavad nende kreemide efektiivsust. Et ärritust vähendada või sellest hoiduda, alusta kreemitamist igal kolmandal õhtul ja liigu järk-järgult igaõhtuse kreemitamise poole.

Pigmendilaikude juurdetekkimist takistab laia toimespektriga päikesekreemi igapäevane kasutamine.

2. Kortsud

Vananedes kollageenikiud vähenevad ja nõrgenevad ning nahk ei näe enam nii ilus välja. Nahahooldustooted, mis sisaldavad retinooli ja peptiide, võivad nahka siluda ja vähendada kaelal isegi n-ö puuringe.

Teine võimalus on teha laserkoorimist. Laseriga stimuleeritakse rakke, misjärel suudavad need taas rohkem kollageeni toota. See ravi on kallis, kuid üpriski efektiivne ja paranemisaeg lühike. Punetus möödub paari päevaga, kuid kortsud peaksid vähenema ligi 50 protsenti.

3. Lõualott

Lõualott on liigse rasva, rippuva naha ja nõrkade lihaste ilming. Kõige kiirem lahendus selle eemaldamiseks on rasvaimu, mis võtab aega kuskil pool tundi ja tehakse kohaliku tuimestusega.

4. Ringid

Vertikaalsed triibud tekivad kaelale, kui lihas hakkab vormist välja minema. Üheks lahenduseks on Botoxi süstid, mis lõdvestavad lihast ja triibud vähenevad. See ravi on suhteliselt kallis ja tulemused ei püsi kaua. Püsivamaks lahenduseks on lõikus, mille käigus probleemne lihas tõmmatakse pingule.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles