Nädalavahetuseks valmis? Külla ootavad mitmed rahvusvahelised festivalid

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Rahvusvaheline A-festival
Rahvusvaheline A-festival Foto: Visit Estonia

Nädala märksõnaks on rahvusvahelised festivalid, mis toovad kokku tippe paljudest riikidest. Lisaks alustab kaks nädalat kestev muuseumifestival lastele.

Esimesena alustas Viljandi kitarrifestival. Kuni pühapäevani saab üle linna kuulata head kitarrimuusikat, kontserdipaigad on sel aastal laienenud Õisu ja Holstre mõisa. Muusika kõlab mitmes stiilis ning esinejaid on soleerijatest kitarriorkestrini, saab tutvuda ka kitarrimeistrite tööga.

Samuti traditsioonidega muusikafestival on Orient et Occident. Festivalile on iseloomulik paariskontsertide formaat, kus ühes pooles esinevad vastavalt üks ansambel Euroopast ja teises Aasiast ning lõpuks toimub mõlema ansambli ühisimprovisatsioon. Kontserdid toimuvad pühapäevani eri paikades Tartus ja Tallinnas.

Neljapäevast pühapäevani toimub rahvusvaheline A-Festival, mis on seekord pühendatud Tartu Üliõpilasteatri 20. sünnipäevale. Külalistrupid on Venemaalt, Belgiast ja Gruusiast.

Reedel ja laupäeval toimub rahvarallist rahvusvaheliseks ürituseks kasvanud Saaremaa ralli ning laupäeval algab kaks nädalat kestev lastefestival «Avatud mänguväljad». 20 raamatukogu ja muuseumi üle Eesti valmistavad ette mängulehed, mis aitavad lastel näitustega tutvuda tavapärasest põnevamas vormis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles