Pulmakülaliste ette vana Lada või moodsa Teslaga?

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Foto: Liina Notta

Millisele pruutpaarile ei meeldiks oma tähtsal päeval peole saabuda silmapaistvalt ja unustamatult. Mis valikud selleks aga leiduvad ja kui palju tuleb välja käia Volga, limusiini või hoopis hobukaariku rendi eest?

Mõnigi pruutpaar on valmis stiilse saabumise nimel kulutama keskmise eestlase kuupalga. Teisel paaril pole pulmaautost külma ega sooja ning ta tahab sellele võimalikult vähe ressursse kulutada. Valikuid jagub kõigile, olgu soov siis uunikum või uhke sportauto.

Pulmaautode rendihind oleneb kõige rohkem sellest, kui kauaks autot vaja on ja kas soovitakse palgata juhtigi. Mõni rendifirma pakub pulmadeks ainult täisteenust kaunistuste ja juhiga, teine on valmis lihtsalt autot pakkuma. Erinevad soovid tekitavad suuri hinnaerinevusi – saadakse hakkama nii saja kui tuhande euroga.

Murevaba, aga kulukas viis

Kui eelarve ei ole probleem ja transporditeenuse üle soovitakse võimalikult vähe pead vaevata, on lihtsaim tellida teenus, mis sisaldab nii autot, autojuhti kui pulmaauto kaunistusi. Enamasti tuleb kaunistused pruutpaaril valida, et need läheksid kokku pulmavärvide ja temaatikaga, kuid nende ostmine ja paigaldamine tehakse sinu eest ära ja see kuulub renditeenuse tunnihinna sisse.

Arvestades rendifirmade keskmisi hindu, on näiteks uue S-klassi Mercedese hind juhiga 40 kuni 70 eurot tunnis. Uunikume leiab alates 35 eurost tunnis. Keskmised limusiini tunnihinnad jäävad enamasti 60 kuni 85 euro juurde.

Kui pulmapäeval tahetakse hoopis elektriautoga ringi sõita, saab tellida Tesla koos juhiga. Hind on 100 eurot esimene tund, kuhu kuulub sõiduki kaunistamine; 50 eurot maksavad järgnevad tunnid. Kõigi nende hindade sisse ei kuulu kaunistused – nende eest tuleb rendifirmadele eraldi maksta.

Uhkem auto soodsama hinnaga

Teine võimalus on nõusse saada mõni oma sugulane või tuttav, kes on valmis autoga ise ringi sõitma. Sel juhul saab kasutada tavalist autorenditeenust, mis tähendab suuremat autovalikut. Tuleb arvestada, et sõiduautosid pakutakse enamasti rendiks terveks päevaks, mitte mõneks tunniks. Seetõttu tuleb maksta päevahinda.

Samasuguse uue S-klassi Mercedese saab rentida näiteks 250 euro eest päevas. Sportliku Porsche Panamera odavamaltki – 200 eurot päevas.  Mahuka Lexuse võib leida isegi 45 euro eest päevas, uuema BMW 60 ja omapärase VAZi vaid 30 euro eest päevas.

Nende rendiautode hindade puhul tuleb arvestada, et nädalavahetuseti võivad need mõnel pool olla isegi poole kõrgemad. Seega on mõistlik pakkumisi küsida juba vara. Samuti tuleb arvestada bensiinikuluga. Kui on soov autot kaunistada, tuleks hinnale lisada lilleseade raha.

Odavaim variant ei ole alati halb idee

Tihti ruttab pruutpaar kohe otsima uhket rendiautot või limusiini, unustades fakti, et tegelikult on endal või tuttaval sobilik auto olemas. Boonus on, et ei pea hiljem muretsema auto rendikeskusesse tagastamise pärast. Oma auto puhul tuleb arvestada vaid sellega, et leiduks keegi, kes sõidaks ja auto kaunistaks. Samuti oleks mõistlik käia autopesulas.

Pulmadeks mõeldud autode lilleseade hind oleneb suuresti pruutpaari soovist. Pakutakse nii täisvanikut, kaunistusi ukselinkidele kui ka peeglitele. Lillede hinnad varieeruvad, kuid enamasti tuleb arvestada umbes saja euroga.

Sõiduauto pole ainuke saabumisviis

Kui tavaline auto tundub pulmas natuke igav, võib tellida huvitavama transpordivahendi. Kui pruut tahab tunda end tõelise printsessina, saab kahe läikiva hobusega pulmakaariku rentida 200 euro eest tunnis.

Umbes 1000 eurot tunnis välja käies saab pulma saabuda võimsa helikopteriga. Teenuse ostmine on aga üsna riskantne, kuna võib puududa sobilik lennuilm. Samuti peab arvestama, et helikopteril oleks sobilik maandumisplats. Veidi raha võidab sellelt, et helikopterit ei ole vaja väljaspoolt millegagi kaunistada.

Saarel või mere ääres toimuvatele pulmadele võib vabalt omale või külalistele mõne klikiga tellida uhke jahi, kaatri või kalapaadi. Kui läheduses on raudtee, on täiesti tehtav ka erasõiduks rongi rentimine. Tuleb välja, et väikeses Eestis on võimalusi lõputult, piiriks on vaid pruutpaari eelarve ja soovid.

Foto: LuxLimu

Retroauto ei pea alati olema vana sapakas ja limusiinid ei ole sugugi kõik ühte nägu: näiteks pakutakse rendiks sellist uhket masinat. 

Foto: Toomas Arike

Kui varem pole saanud võimalust Teslaga sõita, siis pulmapäevaks rentides saad sellele valida isegi sobiliku värvi. 

Foto: Laitse Rallypark

Unikaalseid autosid saab enamasti rentida vaid koos juhiga. 

Foto: Liina Notta

Pulmaauto peale ei tule sugugi sadu eurosid kulutada. Korraliku pulmatranspordi saab luua ka oma auto ära kaunistades. 

Copy
Tagasi üles