Uuring: kas naised ikka on nii head rööprähklejad?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Mõnele tekitab see pilt kahtlemata meelehärmi: naised ei suudagi viit asja ühekorraga teha?! Miks see on aga tegelikult hea uudis? 

Ühe ajastu lõpp, müüdi surm: naised ei olegi mingid multitaskingu-talendid! Naised on rööprähklemises täpselt sama mannetud kui mehed.

Erinevad uuringud Norrast ja Saksamaalt on ühel nõul: kuuldused kõike üheaegselt toimetavast naisest on lihtsalt ja üheselt liialdatud. Täpsemalt öeldes ei ole naised ei paremad ega halvemad erinevate asjade samaaegses tegemises kui mehed. 

Kuidas nad kõik järsku selle peale tulid? 

Tõde kõlab nii: multitaskingu-müüt on meestemaailma hiiglaslik salasepitsus. Umbes sama salajane kui Püha Graali asukoht. Kõik on vaid meeste väljamõeldis, et saaks ise asju üksteise järel teha, sel ajal kui naised üritavad kõigega korraga hakkama saada. Kuna me saame ju, kirjutab Barbara. Vähemalt nii ütlevad mehed. Aga sorry, poisid, nüüd aitab! Fakt on see: ühtegi gruppi ei ohusta läbipõlemine rohkem kui töötavaid emasid. Pole vist kuigi imekspandav.  

Miks see on tegelikult hea uudis

Muidugi pole tore oma võimetest lahti öelda. Eriti veel nendest, milles meid on nii siiralt veendud. Aga sel korral on asjad veidi teisiti. Seekord avab meie võimetus hoopis teised võimalused. Naised ei pea kellegi teise asju samal ajal tähele panema, kui neil on parasjagu midagi muud käsil. Seega on mõte, et üldse ükski inimene kogu maailmas ei saa teha mitut asju korraga, päris vabastav.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles