TFW kunstiline kõrgliiga

Copy
Tauri Västrik
Tauri Västrik Foto: Erlend Štaub

Mood on kunst. Kantav ja ideaalis inimest kaunistav, aga siiski suurepärane võimalus väljendada värskeid ideid, maailmavaateid ja rääkida isiklikke lugusid. Postimees noppis Tallinn Fashion Weeki moemaratonilt välja kümme kunstiliselt kirgast teost.

Tauri Västrik

Milleks kavandada midagi, mida on juba nähtud? Kaubanduspinnad on kenade kantavate rõivaste all lookas, vaevalt peaks seda ilma mingi disaineri vürtsika kapriisita kordama. Seda hinnatavam on võime tulla lagedale millegi enneolematuga. Noor talent, EKA haridusega ja praegu Aalto ülikoolis magistrikraadi omandav Tauri Västrik toob Eesti moelavale igatsetud värskust. Tema enneolematu tundlikkusega kootud-kavandatud hookuspookused, mürgise julgusega lavale marssivad värvid ja sooneutraalne esteetika ei jäta külmaks mitte kedagi. Ühte vihastab, teist vaimustab, iga vaataja ärkab letargiast ja rändab loojaga kaasa. Kasutatud on ka hea irooniaga timmitud sümboleid, nagu kuked ja siksakid ja regulaatorpaelad. Kui detailide seas pole siiski mitte midagi juhuslikku, siis on tervik veenev. Kuke ainuõige koht ongi kampsiku hõljuva passe peal.

Kirill Safonov

Mood on nagu muusika – esimese kuulamisega hakkab meeldima lugu, kus leidub tuttavaid motiive. Kirill Safonov pole aga võrreldav mitte millegi muuga kui omaenda varasema loominguga! Jõuline, volüümikas, dramaatiline, jutustav, kehtestav ja kartmatu käekiri ei jääks märkamatuks mitte kusagil maailmas. Kirilli fantaasia on nagu metsik lohe ja tema ilu mõiste kaldub olema kange. Tasub vaid loota, et Eestis leidub piisavalt tugeva karakteriga naisi, kes kogu selle loovuse tulevärgi tavaelu defileel välja kannavad.

TFW kunstiline kõrgliiga - Kirill Safonov
TFW kunstiline kõrgliiga - Kirill Safonov Foto: Erlend Štaub/TFW
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles