Kahtlustad, et partner petab? Vihje peitub seal, kust sa poleks osanud otsidagi

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Klišee tuleb kindlasti tuttav ette: seksivaba suhe ning partner, kes tunneb end nii ihaldamatu ja mittearmastatuna, et heidab kõik moraalinormid eemale ning suundub otsima kedagi, kes teda päriselt mõistaks.

Afääri otsivate inimeste tutvumissait Ashley Madison küsitles 1000 kasutajat, kel olid parasjagu käsil abieluvälised suhted, ning avastas hoopis, et 64 protsenti neist elab ka koduseinte vahel väga head seksuaalelu. Neist omakorda 40 protsenti tunnistas, et afäär tõstab nende libiidot nii palju, et nad suudavad ja tahavad kahe inimesega korraga magada. Mitte samal ajal muidugi.

Kolmandik tunnistas, et säilitavad ka kodus regulaarset seksielu, aga seda kattevarjuks, et partner midagi kahtlustama ei hakkaks ning usuks, et kõik on jätkuvalt hästi. Kokkuvõte? Kui seks kodus on järsku liiga hea, võib sinu partneril salasuhe olla. Kusjuures, ainult 22 protsenti tunnistas, et ütlevad armukesele, et seksivad ka oma püsipartneriga edasi.

Sama uuring paljastas veel ühe eripära: nimelt kummutab see ettekäände, mida paljud petjad kasutavad: «See juhtus ainult ühe korra, ma vannun!»

Tuleb tuttav ette? Tavaliselt ei ole tegu sugugi ühe korra ega isegi mitte kahe või kolme korraga. Keskmiselt taipavad teadmatuses kobavad partnerid, et midagi toimub alles siis, kui nende kaaslane petab juba neljandat korda. Isegi kui afäär tuleb ilmsiks, läheb lahku vaid 15 protsenti paaridest.

Teine afääridega seotud klišee on, et partner leiab kellegi noorema ja seksikama, kuid seegi on vale – analoogne veebisait Victoria Milan küsitles 4000 kasutajat ning vaid kolmandik mehi ütles, et nende armuke on nende püsipartnerist noorem. Nii mehed kui naised tunnistasid, et armuke oli tegelikult vähem atraktiivne kui nende püsipartner, kuid seda kompenseeris armukese tähelepanelikkus, kuulamisoskus ning pühendumus ja üllataval kombel ka paremas vormis olemine.

Mõned klišeed jäävad aga kehtima: hoolimata kohtinguäppide populaarsusest leitakse enamik armukesi siiski töökohast. Briti organisatsiooni Focus on Family andmetel on see näitaja lausa 60 protsenti. 82 protsenti petjatest tunnistasid, et armuke oli nende sõber. Küll aga on märkimisväärne, et kui 50 protsenti naistest tunnistavad, et petaksid sõbraga, siis sõbra poole pöörduks vaid üks kolmandik meestest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles