Abikaasa tükkideks raiunud mees: tegin seda enesekaitseks, sest naistel on liiga palju õigusi!

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Lõuna-Aafrikas Khayelitshas mõrvasüüdistuse saanud mees väidab, et tema naine lihtsalt suri vaidluse käigus ning tema lõikas naise keha tükkideks ja viskas minema, sest kartis naabrite kättemaksu.

57-aastasele Goodman Nobadele on esitatud süüdistus mõrvas, pahatahtlikus kallaletungis ning õiglusemõistmise takistamises. Mees end süüdi ei tunnista.

Nobade oli abielus Agnes Msizaga, kes otsis 2016. aasta septembris politseilt mehe eest kaitset, paraku tulutult. 

Oma tunnistuses kirjeldab Nobade, et kodutüli sai alguse sellest, et naine hakkas tema peale karjuma ning nõudis, et mees ütleks talle, kuhu too ennast minekule sätib.

Vaidluse ajal märkas mees peeglisse vaadates, et naine läheneb talle selja tagant, nuga paremas käes. Mehel oli oma sõnul õnnestunud ümber pöörates noaotsast haarata, mille käigus ta olevat oma väikese sõrme katki lõiganud. Järgnenud rüseluses olevat mees märganud põrandal verd. Tunnistuse kohaselt «toimus kõik väga kiiresti» ning mees mõistnud, et naine oli pussitada saanud ja oli suremas. Järgnevalt tõmmanud Nobade noa naisest välja, koristanud kõik ära ning peitnud naise surnukeha magamistoa lukustatud ukse taha.

«Siis ma taipasin, et võisin ta tappa ja ta on naine ja naistel on liiga palju õigusi. Kui naabrid teada saavad, siis mind tapetakse, aga kui ma politseisse lähen, mind arreteeritakse,» seisab tunnistuses. «Ma mõtlesin ka oma vanusele, et olen liiga vana, et vangi minna ja seal surra.»

Pärast rahunemist leidis ta, et peab surnukehast vabanema enne, kui see lagunema hakkab.

Mees tunnistas politseile, et lõikas surnukeha tükkideks, pani tükid mustadesse prügikottidesse ning jaotas kotid linnaosade peale laiali. Samuti tunnistas ta üles kohad, kuhu mäletas kehaosade viimist.

Ühest linnaosast leiti prügikott pea ja jalaga.

Patoloog Jill Roman tunnistas kohtus, et lõigete järgi otsustades tükeldati surnukeha suuremat sorti noaga, mistõttu tuli luudest läbi murdmiseks kasutada palju jõudu. Patoloog ei suutnud tuvastada surma täpset põhjust. Samuti tunnistas ta, et üldjuhul raiutakse surnukehad tükkideks, et varjata surma tegelikku põhjust.

Mitmest kohast, mida Nobade oma tunnistuses nimetas, kehaosi enam ei leitud. Tõenäoliselt tegid oma töö nii loodusjõud kui ka metsloomad. 

Sõpradele ja tuttavatele ütles Nobade, et naine läks teise linna matustele ega ole lähiajal naasmas. Kui aga mehe õetütar Agnese äraoleku vastu suuremat huvi tundma hakkas, andis mees end ise politseile üles.

Nobade väitis kohtus, et naine oli abielu jooksul teda ahistanud ja tema kallal vägivalda kasutanud, kuid selle kohta puudusid asitõendid. Mehele määrati eluaegne vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles