See on teadlaste sõnul ideaalne tasakaal töö ja puhkepauside vahel

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Uuring — Facebook, Instagram või arsti vastuvõtule registreerimine — kontoris kasutame tihti aega selliste asjade peale, millel pole meie tegeliku tööga mitte mingisugust pistmist. Uuringust selgub, kui palju me oma tööaega raiskame. 

Väike vestlus sõbraga Facebookis või sobiva restorani guugeldamine, et õhtul välja minna, on asjad, millega paljud lasevad end tööpõllult kõrvale juhtida või ajavad kiiresti vahepeal korda. Aga see «vahepeal ja kiiresti» hakkab päeva jooksul kasvama. Teadlased arvutasid välja, kui palju me tegeleme päeva jooksul hoopis muude asjade kui oma tööga.

Aeg kontoris, kui me ei tööta

National Bureau of Economic Researchis avaldatud tulemus kinnitab, et keskmiselt kulub meil tööpäevas 50 minutit tööväliste asjadega tegelemiseks. Üks pool ajast kulub söömisele, teist kasutame isiklikeks tegevusteks, näiteks äppide läbivaatamiseks. 

Positiivne uudis on ka: pausid mõjuvad meie töökvaliteedile hästi. Pärast umbes nelja töötundi hakkab meie produktiivsus vähenema. Erinevate teadlaste sõnul oleks ideaalne töö- ja puhkepausirütm selline: 52 minutit tööd ja 17 minutit pausi, kirjutab Freundin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles